Måndagen

Dagen började kl 8, upp göra frukost åt dottern, sova lite i soffan då dottern såg på film (Pipppi såklart), sen frukost och dusch för mig, sen dags för att laga lunch. Sen tuplur för dottern medan jag gjorde mig i ordning och kollade hus på Hemnet. Sen åkte vi till dagis, dottern släppte lös lite mer idag och lekte lite med sin "favoritfröken", hon bad tom fröken att byta blöja! Sen läste de böcker ett bra tag och hon brydde sig inte så mycket om mig just då. Då favoritfröken gick hem så ville dottern rita med den andra fröken, det gick sååå bra idag!Men då vi skulle hem så var det någon som råkat ta dotterns skor, trots att jag märkt upp dem med hennes namn i! Vi hoppas på att få tillbaka skorna imorgon, lätt att ta fel då skorna var likadana. Dottern var så besviken då vi åkte hem utan skor, jättekonstigt tyckte hon och protesterade. Tur att pappan kunde möta upp oss med ett par extraskor då vi skullle åka och handla. Köpte 3 blöjpaket på Willys för 138:-, "tag 3 betala för 2" har de just nu så vi provade Willys egna blöjor, för Libero var de så dyra på. Just nu sitter vi och väntar på att kycklingen i ugnen ska bli klar, blir sen middag idag för dottern. Blir dusch, tandborstning och pyjamas på engång efter middagen ikväll.

Lindexpaket

I dag hämtade jag min nya jacka!

Den är så snygg!!!

Med var även min och dotterns jeansklänningar!

Å vad bra min passade! Den kommer vara skitsnygg till leggings!

Bondgård

En av dotterns favoritleksaker just nu är denna duplo-bondgård!

Matchande sockar!

I går fick jag ett paket från min farmor, hon hade stickat likadana sockar åt mig och dottern! Jag tycker de är jättefina och vi blev så glada! Dottern tyckte genast att vi skulle prova dem.

Enkät

Härom dagen så fick jag hem denna enkät från Statistiska Centralbyrån, klart man känner sig lite viktigt då man får svara på avancerade frågor om sin utbildning och arbete. Jag tycker det är kul med enkäter och svarar alltid dår jag får nån!

Jaha, och då var det hatthylllans tur då...

Ja, som synes ovan så brakade hatthyllan idag...
Jag är sååååå less och trött på att bo här!!!
Det är ett under att lägenhetens väggar inte rasar över oss...
Snart finns det ingen yta att placera all dessa föremål som rasat ner... Alla jackor har vi nu fått lägga på gästsängen i datarummet och nu kan verkligen INGEN komma hit och hälsa på! Sambons pärmar och tidskriftssamlare har han placerat lite här och där det det finnns en ledig golvyta. Dottern torde bli bra på att antingen åka slalom eller köra slalom med bil då hon blir stor, med tanke på attt hon växer upp i denna miljö med prylar i olika högar som hon får sicksacka-emellan.

Inte som det var tänkt

Ja idag blev det inte som det var tänkt...
Morgonen och dagis-timmen gick jättebra och jag fick kollaget gjort så att dotttern ska ha nåt att titta på då hon ska vara där själv. Men sen... Det var efter dagis som den här dagen spårade ur! Vi satt i bilen på väg ner på stan, dottern satt och åt en banan. Väl nere, och precis vid trafikljusen innan vi skulle svänga in mot parkeringshuset, så går vårat hem-larm! Jahapp! Det vara bara till att vända och åka i ilfart hem. Sambon sprang upp för trapporna för att se vad som hänt (eller vem som hade brutit sig in) nån minut senare så ringer min mobil och sambon låter på rösten som om han brottas med någon "du måste komma upp nuuu!!" Och jag sliter loss dottern ur bilbarnstolen, får ut oss ur bilen och lyckas även låsa bilen, sen springer jag upp för trapporna (3:e våningen utan hiss, med en väska på ena armen och en snart 2 årig dotter på den andra). När vi kommer in så ropar jag på sambon och han svarar innifrån datarummet, där står han och har tagit emot 2 hyllor som rasat ner över hans skrivbord! Så jag får hjälpa honom att hålla i och lyfta bort dem därifrån. Och nu undrar ni om vi är så dumma så att vi ställt alldeles för tunga saker på hyllorna, men nej det är inte det som är felet. Utan problemet är väggen! Väggen rör på sig och då grannarna smäller i dörrarna (en del av våra grannnar kan inte stänga dörren normalt) så blir det spännningar i väggen och saker flytttar på sig. Sen är väggen av nån sorts blandning, av bland annat röd tegel. Så efter att väggen "vibrerat" för många gånger så blir skruvhålen för stora så attt både plugg och skruv åker ut från väggen. (Vi har nämligen varit med om detta en gång tidigare). Så sambon plockade undan det värsta, jag gav dottern lunch och sen åkte vi först till banken för at uträtta ett ärende med gemensamt konto, sen for vi till ikea och åt lunch samt köpte en ny lampa till vardagsrummet. Resten av eftermiddagen och kvällen ägnade sambon åt att ta hand om "olycksplatsen", tyvärr så gick hans dyra tangentbord (som han fick av mig i julklapp för 2 år sedan) sönder... Och så blev det ett hack i skrivbordet... Så flera timmmar fick han ägna åt att städa, torka och dammsuga, samt leta glasbitar, eftersom en lampskärm av glas såklart också gick sönder. Nu är jag så trött på den här skit lägenheten! Vi måste härifrån snarast! Helst redan för 2-3 år sedan! Så mycket skit som vi har varit med om här. inbrotttsförsöket för 4 år sedan, efter det känner jag mig aldrig mera trygg hemmma och drömmer ständigt mardrömmar om den person som rycker i dörrhandtaget. Och att det brann hos grannen då jag var höggravid och ensam hemma. Och att hem-larmet gick kvällen före julafton och vi befann oss 40 mil hemifrån, dottterns första jul, jag står mitt i natten och skakar så mycket så attt min mamma får ta hand om dotttern medan sambon försöker ringa någon som kan åka dit och kolla.

Det här året har hitills varit ett riktigt skit-år, inget har blivit som det var meningen att det skulle bli. Det blir inte som jag vill, men nu har jag mer elller mindre varit tvungen att acceptera att vi får bli kvar här och göra det bästa av situationen. Även om det inte var det här som jag ville, men det får gå i allafall. Jag hoppas att resten av 2011 blir bra mycket bättre än starten har varit! Det kan ju onekligen inte bli sämre...

Bara vi får lånelöftet och det rätta huset dyker upp på hemnet och att vi vinner budgivningen så tror jag att många problem kommmer att försvinna, och vi kommer alla att må bätttre och vara mycket gladare. Men eftersom vi har bott som vi har gjort nu under så många år så vill vi inte gärna flyttta in i en buggarbetsplats ful med byggdamm, dvs vi vill ha ett hus som är mer klart och slippa leva i byggdamm och renovering. Då skulle vi nog må ännu sämre än vad vi redan gör. Vi behöver ett hus där man bara kan flyttta in och börja leva, så att alla planer och drömmar vi pausat i så lång tid äntligen kan förverkligas.

Dagisdag och nattning

Så där jag då sover dottern! (Ska väl inte säga för mycket för då vaknar hon väl igen). Men nu har hon just somnat efter en 2 timmars lång nattning. Trots att jag börjat följa "Sova utan gråt" bokens råd om att släcka ner och ha fasta rutiner och lugnt minst en timme innan nattningsamt at man inte ska lägga barnen för sent så att de blir övertrötta så tog det ändå 2 timmar ikväll, trots att jag började nattningen klockan 18:25. I går tog det dock under 1 timme för dottern attt somna. Men men. Våran unge måste vara den enda ungen som INTE blir trött av att vara på dagis! ,Sambon var med inne i sovrummmet under nattningen för att se hur det är, men det var nog mer en ursäkt för att få sova en stund ;-)

Hade velat se guldbaggegalan ikväll eftersom en film min bror jobbat på "I rymden finns inga känslor" är nominerad i flera kategorier. Ska nog strax förflytta mig till soffan för att kolla iaf litegranna på det. Inspelade "solsidan2 ska vi också kolla på här snart jag och sambon.

Det verkar som om "alla" har varit på "Formex"-mässan, iaf så läser man om det i var och varannan blogg. Det borde vara en mässa som skulle passa mig! Maria Montazami var tydligen också där och presenterade sina nya väskor! Har sett bilder på dem och de är faktikst jättesnygga!! Hoppas de inte kommer vara allt för dyra då de börjar säljas (om 3 veckor har jag hört det ryktas att de sak börja säljas i Sverige) för jag skulle kunna tänka mig en sån fin väska!

Ja inskolningen på dagis idag varade en timme, varav ca 30-40 minuter så satt dotern och kramades i antingen mitt eller pappans knä. Sen vågade hon sig äntligen på att leka med lego med en av fröknarna. Men hon är lite avvaktande och reserverad mot de andra barnen, tycker det är lite läskigt när de kommmer för nära. Och hon sitter helst för sig själv eller i våra knä för att kolla på barnen och vad de gör. Har funderat lite över det hela och jag tror att hon tycker "bätttre2 om större barn, på dagis är hon typ äldst, de flesta barnen är runt 1-1½år. Och jag vet inte om hon tycker att det är lite läskigt med barn som är yngre än henne. Men det är ju baar en tillfällig avdelning hon ska gå på och då hon efter sommaren börjar på det andra dagiset så kommer det vara på en avdelningen för barn upp till 3 år så då lär hon knappast vara yngst. En av de andra barnen provade föräldern att "lämna" bara en kort stund och under den tiden råkade såklart olyckan vara framme, pojken satt med en i personalen på en soffa och lyckades på nåt sätt att ramla ner och slå i huvudet så han grät och skrek. Det är ju så lät hänt med små barn! Tyckte faktiskt synd om den fröken då, vad jobbigt det måste ha kännts... Första lämningen och så skadar sig barnen och det var hennes ansvar, sen att vi satt 4 föräldrar till där och "glodde"... Stackars henne, vilket jobb och ansvar de ändå har, ansvar för andra föräldrars barn och om nåt händer så får de ju stå till svars för det. Tror inte att jag skulle vilja ha sånt ansvar...

Imorrn ska vi till dagis på förmiddagen, förhoppningsvis så blir det lite bättre då. Personalen verkar så trötta på eftermiddagarna och man vill inte stanna för länge ettfersom man vet att de vill gå hem. 1 timme känns lite kort för dottern, för då har hon just kommit igång och vågar ta för sig lite. Jag vet ju att det är helt ok, och det tycker ju jag också att hon behöver lite tid på sig och är blyg. Numera så får ju barn vara olika, vilket man inte fick då jag var liten. Men jag märker att mycket från då jag var liten "förföljer" mig, jag tilläts inte vara blyg, utan att vaar blyg sågs som något fel som skulle motarbetas. Då fanns det bara ett sätt attt vara på, och var man inte så så skulle man ändra på sig! I dag är jag glad att fröknarna och andra föräldrar är mer insatta i hur barn fungerar och att de har förståelse för att alla är olika, en del behöver längre tid på sig att vänja sig i nya miljöer. För om man istället skulle tvinga henne att inte få sitta i famnen och kramas, så skulle ju hon bli otrygg och då skullle det ju få motsatt effekt.

En sak dotter gjorde idag på dagis imponerade på oss allihopa! Hon hittade ett träpussel, och lyckades lägga alla bitarna rätt!!! Jag bara satt och gapade och fröknarna sa att hon ju hade jättebra syn som kunde se vart bitarna passade!

Nu ska jag fixa ordning och lägga fram kläder för imorgon så at det inte blir så stressigt på morgonon. Så ska jag nog kolla in guldbaggegalan litegranna också, sen blir det fika framför solsidan!

Måndag och ny vecka

Så var helgen slut och det är måndag igen, tycker de här 2 lediga dagarna gick väldigt fort! I eftermiddag ska vi på dagis och idag är pappan ledig och ska följa med. Blir dagis varje dag hela veckan, får se hur det går och när vi ska prova att "lämna" för första gången. Nu sitter vi i soffan och kollar på en Pippi-dvd, snart blir det lunch och sen dags för dottern att ta en tupplur innan vi ska åka till dagis. Tror hon sett fram emot att åka till dagis för så fort vi pratar om dagis så klappar hon sig på huvudet och säger "mössa" (dvs. man måste ha mössa då man går ut) och så går hon och hämtar sin dagisryggsäck. I dag har jag packat ner 2 extra ombyten med tröja och byxor till dagis samt att vi har med oss foton till kolllaget som hon ska ha på dagis.

Matchande

Jag funderar och funderar och funderar över om jag ska beställa denna skinnnjackan åt mig, jag har tänkt på den i flera flera dar nu. Och den skulle ju matcha perfekt tillsammans med dotterns skinnjacka i vår!


Sen funderar jag på att beställa dessa jeansklänningar från Lindex till mig och dottern som vi kan ha på hennnes födelsedag bland annat.

Söndag igen då

Nu är frukosten uppäten och dottern kollar lite på sin Pippi Långstrump-dvd. Hon pendlar mellan vardagsrummet och köket och just nu sitter hon i mitt knä här i köket. Jag har spenderat morgonen med att kolla Hemnet och lite olika bloggar. Strax är det dags för dusch och sen får vi se vad dagen bjuder på, vi ska i allafall vara hemma hela dagen. I kväll är det Solsidan på 4:an, men idag får jag spela in det eftersom sambon jobbar.

Snygg vagn


Är så sugen på den här svarta vagnen!
Tänk den helsvarta och så nån snygg rosa detalj till, typ en sittdyna eller något!

Beställda barngrejer

Nu har jag äntigen bestämt mig för att beställa denna nackkudde från "Travel friends" åt dotter. Tycker den verkar så himla smart att ha då man åker bil. Till skillnad mot många andra nackkuddar så har denna inbyggda magneter så att kudden stängs och stöder huvudet fram och förhindrar på så sätt att barnet sitter med "gamnacke"

Sen passade jag även på att beställa ett sånthär lås till barnvagnen som man kan ha med sig om man tex tar vagnen till dagis och lämnar den där utanför under taket till barnvagnsparkeringen för att sedan hämta vagnen och dottern efter dagis.

Bilden har jag lånat från Dunderbutiken, där jag även beställt sakerna.

Åååå en sån grymt snygg jacka!


Jacka i skinimmitation från Lindex, sååå snygg! Jag vill ha!

Babyjogger city mini

Till våren funderar jag på att köpa denna smarta sulky/vagn att ha då man reser samt ha på stan så man midigt kan komma emellan alla trånga hyllor som affärerna envisas med att ha.


Vet dock inte vilken färg jag ska välja den lite gräddiga "stone/black" överst är 500:- billigare än den helsvarta...
fast den helsvarta är ju supersnygg!

Inskolning på dagis

I dag var det andra dagen av inskolningen (om man räknar med inskolningssamtalet igår)
Vi kom dit vid 14:20, jag fick väcka dottern innan så när vi kom dit var hon nyvaken och mammig. Hon klängde bra länge på mig, sen vågade hon sig ner på golvet, men då det kom andra barn blev hon mammig igen. Men så upptäckte hon att det fanns duplo-lego! Och så lekte hon med det tillsammas med en av fröknarna, och då kunde jag flytta mig lite längre bort och sätta mig i bakgrunden. Sen kom hon igång och lekte, matade dockorna och provade bilar m.m. kl 15:40 åkte vi därifrån, dottern hade absolut ingen lust att gå hem! Så utanför dagis så fick hon ett utbrott och bara skrek och sparkade då jag skulle sätta in henne i bilen. Men jag körde napp-tricket och det funkade. Men hon skrek till och från under bilresan hem. Hemma så körde jag igång med att städa, och dottern fick sitta med i matstolen och så ställde jag min netbook på en pall bredvid och surfade in på youtube så dottern kunde kolla lite på barnprogram. Men övertrött, gnällig och lite ledsen har hon varit sedan vi kom hem från dagis. Men nu sover hon sen nästan en timme tillbaka!

Mumsig sallad


Min och dotterns smaskiga middag!

Likadana strumpor

Jag har beställt likadana strumpor åt mig och dottern från H&M´s barnavdelning.
Storlek 22/24 åt henne och storlek 37/39 åt mig

Tyckte det var roliga och färgglada strumpor, lite som "happy socks" fast billigare då.

Måndag igen

Nu sitter jag i sofffan med dottern och tittar på tecknade Nicke nyfiken på dvd. Hade beställt den från cdon men fått fel film, så jag mailade dem i slutet av förra veckan och idag kom rätt film i brevlådan! Mysig film men mycket musik, och den passar perfekt åt dotttern och älskar apor! Snart är det dags för henne attt sova en stund, sen efter det blir det nog lite smoothie til mellis. Då dottern sover så ska jag nog spela lite sims3, sen behöver jag fylla i lite papper inför dagisstarten på torsdag.

Termosmuggar

Nu har jag fått en hang-up på termosmuggar...
Helst skulle jag vilja ha en sån här snygging från "Starbucks" att dricka te ur då jag jobbar vid datorn:

En muggtermos som ser ut som en Starbucks-mugg, men är en termos! Har bett min bror som reser mycket att hålla utkik efter en sån till mig.

Sen hittade jag även en massa andra snygga muggtermosar på nätet som jag funderar på:


Det finns även porslinsmuggar med silokonlock som ska se ut som sånna pappersmuggar man köper takeaway-kaffe i. Bland annat Sagaform har några snygga.

Skulle vilja ha nån/några sånna som man kan ha då man dricker te hemma, eftersom mitt te alltid kallnar för att jag gör så mycket saker samtidigt. Sen vet nog alla som har småbarn hur svårt det är att någonsinn få dricka något varmt innan det har kallnat :-)

Snart börjar Solsidan!



(Bild "lånad" från tv4.se)
Strax dags för "solsidan"!! Vi som har väntat och längtat så länge!
Dottern sover sedan en kvart tillbaka så nu kan vi sitta i lugn och ro och titta på solsidan, tycker ändå de har valt att sända det på en dålig tid med tanke på att det är mest småbarnsföräldrar som ser på det så kan man inte sända det då majoriteten nattar sina barn. Men idag sov våran dotter ingen under dagen så hon somnade på 10 minuter kl 19!

Matvete


I går köpte vi matvete då vi var och handlade. Och idag gjorde sambom en mumsig sallad till lunch!


Fullt kylskåp


Å vad jag gilllar då man har handlat och kylskåpet är helt fullt!

Sticka tubhalsduk


Jag håller på att sticka en "tub"-halsduk åt dottern. Det finns ju inga sånna i barnstorlek och eftersom jag har några såna tubhalsdukar så tänkte jag prova att sticka en åt dottern med rundstickor.

Smoothie


Jag och dottern dricker varsinnn smoothie med hallon och blåbär medans jag bloggar.

Pippi hela dagen

I går var det en riktig Pippi Långstrump-dag. Det började med att dottern ville lyssna på "Här kommmer pippi Långstrump"-sången på repeat på stereon medans vi gjorde morgonbestyren. Filmerna från CDON hade kommit så jag och dotttern gjorde oss klara för att gå och hämta ut paketet, dottern visste hela tiden att det var pippi vi skulle gå och hämta :-) och på vägen hem satt hon i vagnen och höll hela tiden i paketet :-) Hemma sen så fick hon titta på pippi-filmen och hon glömde helt bort att hon skulle sova middag. Så vid 16-17 tiden var hon så tröttt, tog nappen och klättrade upp i mitt knä för att somna, men då gjorde jag allt för att hålla henne vaken annnars hade hon ju inte somnat på kvällen och jag är bra trött efter maraton-nattningar på 2 timmar varje kväll. Så sambon fick skynda sig hem efter jobbet så vi kunde äta middag, sen blev det dusch, pyjamas och tandborstning för dottern och sen tog det nog bara 10-15 minuter innan hon somnade i sängen (med sin pippidocka i handen). Så från 18.45-22.00 sov hon, sen vaknade hon av en mardröm och det var omöjligt att få henne att somna om, så hon fick komma upp till oss en stund tills vi gick och la oss. Helt otroligt vad mycket tid jag fick över! kl 20.00 satt jag vid datorn och beställlde smyckematerial, den tiden då jag annars alltid sitter/ligger inne i sovrummet och säger "lägg dig ner igen..", "nu ska du sova" osv...

Jobbat på datorn hela dan

Så där då var det tillfälligt klart, bara några till siffror som jag måste kolla uppp sen...
Jag har suttit nästan hela dagen idag och jobbat på datorn med att skriva papper som vi ska ha med till banken då vi ansöker om hus-lån. Har skrivit inkomster för 2008-2011, utgifter och uppdaterat mitt CV bland annat. Visst man kanske inte behöver vara fullt så nogrann men jag gillar att ha ordning och koll och vart annars ska man visa på hur ordningssam man är om inte på just banken?

Shoppingtips för en tight budget

Många tycker att min dotter har så mycket fina kläder och en del undrar om jag har tips på hur man shoppar med tight budget. Och jag tänkte därför dela med mig om hur jag brukar göra. Många bloggare har en större budget än vad många "Svenssons" har så de brukar mest tipsa om dyra plagg och acessoarer. Men jag har aldrig köpt ett par skor som kostar mer än 500:-, min dyraste väska kostade 700:- (skötväskan) och min dyraste tröja kostar nog 400:-. Kläder åt min dotter handlar jag mest på Lindex, H&M, Kappahl, Name it och H&M. Kläder åt mig själv handlar jag mest på Vila, Vero Moda, Only, Rut mfl, Gina tricot, Lindex. Jag har i många år levt som student, varit arbetslös, jobbat som socialsekreterare där jag handlagt ekonomiskt bistånd/försörjningsstöd, samt att jag tagit ut väldigt få dagar i veckan för att kunna vara föräldraledig länge med min dotter, allt detta har lärt mig hur man handlar smart och får mesta möjliga av sina slantar.


Här kommer mina tips:
  1. För det första: Jag handlar väldigt sällan kläder och prylar till ordinarie pris, jag har registrerat mig för medlemskort på många klädkedjor så jag får rabattkuponger och tjänar poäng som man kan byta in mot presentkort. Så när jag hittar nåt jag vill ha så ser jag till att handla det då jag har någon rbattkupong etc.
  2. Jag handlar oftast då det är rea. Till dottern handlar jag mycket på rean, köper större storlekar av kläder jag tycker är fina och sparar tills hon växer i dem. Polarn & Pyrets kläder är jättefina och i bra kvalité, men de är dyra så där handlar jag BARA om det är rea.
  3. Jag handlar nästan allt på nätet, många butiker har dessutom fri frakt annars så brukar man ju ändå tjäna in den där extra avgiften i frakt genom att man slipper ta bilen till stan och betala parkeringsavgift. Man slipper dessutom stresshandla med en less 2 åring som absolut inte vill sitta still utan springer runt och drar i allt i butiken. Jag tycker att det är absolut smidigast att handla via nätet, då kan jag i lugn och ro sitta och kolla på det jag vill ha. Jag kan tex shoppa då dottern sover. Sen brukar det ofta vara billigare att handla via nätet och vissa butiker har rea väldigt ofta där man kan göra fynd. Då jag handlar via nätet brukar jag också se till att ha en rabattkod så blir det ändå billigare.


Mina favoritbutiker på nätet där jag ofta handlar:

Lindex
(Har ofta rea och man kan fynda bebiskläder för några tior och barn, dam och herr till låga priser. Och är man medlem får man ofta rabattkoder skickade till sin mail samt hem med posten. Här kan man även se kommande varor och bevaka dem, dvs man kan fylla i sin mailadress så har man koll då den vara man väntar på kommer komma in)

H&M
(Är lätt att få tag i rabttkoder. H&M har ofta rea där man kan fyna superbilliga bebis och barnklöder, samt dam och herr)

Ellos

(Har ofta rea, samt har en särskild avdelning för outlet. Ofta får man erbjudanden med rabattkoder osv)

Gina tricot
Har sällan rea, men man slipper i stället att åka in till stan.

Bubbleroom
(Har mycket Vila, Vero Moda, Rut mfl. kläder, ej barnkläder)

Nelly
(Har mycket Vila, Vero Moda, Rut mfl. Linus och Lotta, samt mycket barnkläder av olika märken. Ofta rea)

Mandel:
(Butik i Göteborg som även säljer kläder via nätet. Supertrevliga tjejer som jobbar där! Om en vara man beställt exempelvis sålt slut så tar de sig tiden att ringa upp en för att meddela detta! De brukar ofta ha rea och man kan då fyna Vila, Ichi, Only och Object till superlåga priser! jag brukar även läsa den blogg som butikens ägare Eva skriver, där brukar hon skriva om kommande plagg och plagg som de fått in och om plagg som kommit. Kan varmt rekommendera dem, snabb leverans har de också!)


Bestsellershop
(Vila, Vero moda, Only, Jack & jones, Name it´s gemensamma shop)

Polarn & Pyret
(Där handlar jag bara då det är rea)

Skopunkten:
(tag 3 betala för 2 par skor, då kan man kombinera som man vill av dam, barn och herr. Är man dessutom medlem i Club Nilsongroup så får man ytterligare rabatt)


Tips till dig som vill shoppa via nätet:
  1. Registrera dig för nyhetsbrev via mail så har du koll på när butiken har rea och du får rabattkoder!
  2. Bli medlem för att få rabattkoder och presentkort!
  3. Ha koll på då det är rea!
  4. Var snabb då det är nedsatta priser på varor, så inte andra hinner före (lätt hänt annars att varorna som man vill ha tar slut)
  5. Jag brukar scrolla ner och ser jag nåt plagg jag är intresserad av så högerklickar jag på det för att öppna det i ett nytt fönster och så fortsätter jag så tills jag kollat igenom hela rean, och efter det så går jag igenom de fönster jag har öpnnat.

Mera P.O.P-rea

Polarn och Pyret har sänkt sina priser på rean ytterligare så jag var bara tvungen att göra en till beställning. Är så nöjd med de kläder jag fick hem förra gången och strumporna är i helt underbar kvalité, så när de nu rear ut 2-packen med strumpor för 35:- så fick det bli 3 2-pack i storlek 22/24
Detta var vad jag beställde:

Vackra kläningar


Hoppas att man blir bjuden på något bröllop i sommar, i så fall skulle jag vilja ha denna gröna fina klänning från Ellos på mig. Den finns i fler färger, gillar den gröna och den rosa mest.

Lek i snön

Kan inte påstå att jag sovit många timmar i natt, fick väl somna vid 4-tiden nåt sånt och så upp igen vid 9. Har blivit lite väl lite sömn för mig sista tiden, är svårt attt försöka ta igen den vid sömnstruliga-perioder. Men men det är väl bara att bita ihop antar jag. Började dagen med frukost och plocka ur diskmaskinen, förtsatte sedan med att städa samt damma och städa badrummet + göra rent vattenlåset i handfatet i badrummet. Sen duschade jag och fixade lunch åt dottern, samtidigt tittade vi på tv4 play på "Familjen annorlunda" jag har tydligen missat att det börjat igen, så jag tog i gen det första avsnittet så jag ska kunna se det nya avsnittet i kväll. Efter lunchen så klädde vi på oss och gick ut och lekte i snön. Vi stod ett tag och tittade på bilarna som åkte förbi på vår gata och dottern vinkade till bussen, och busschauffören vinkade faktiskt tillbaka! Sen lekte vi lite i snön, försökte byggga en snögubbe, men dottter rev hela tiden ner den och skrattade och tyckte det var jättekul! :-) Sen åt hon lite snö och gjorde snöbollar. Nu är vi inne igen och dottern sover gott i våran säng efter all frisk luft.

Beställt från cdon

Nu har jag beställt dessa filmer åt dottern, 2 ska hon få nu och 2 ska jag spara tills hon fyller år.

Jag hade även fått ett erbjudande om att få en film för 9:- och då valde jag denna:

Söndag med Pippi Långstrump

Sitter i soffan med netbooken i knät medan dottter sitter bredvid och kolla på pippi på dvd.
Hon har blivit helt tokig i pippi, vill att man ska sjunga "här kommer pippi långstrump" och så dansar hon som pippi. Hon tycker det är jättespännande med pippi och hennes apa. Jag funderar på att beställa nån dvd film med tecknade pippi samt nicke nyfiken från cdon åt henne. Någon film som hon kan få nu och så nån jag kan spara tills hon fyller 2 år om 2 månader.

Namn-nappar


Idag fick jag hem namnnappar som dottern ska ha på dagis, de är ingraverade med hennes namn på!
Tycker det är jättesmart, för då vet personalen att det är hennes nappar.

Rea

I går gjorde jag en beställning hos "Bestsellershop" (name it/vila/only/vero moda)
Blev bland annat tröjor åt både mig och dottern:

Jag är svag för cardigans/koftor med dessa mönster just nu. Som tur var var allt detta på rea!

Smart påkommet

I går kom jag på den smartaste grejen, då jag lagade mat så surfade jag in på youtube och sökte fram "Drömmarnas trädgård", "Pingu" etc. och så sattt dotttern och kollade på detta i min lilla netbook! Då slapp vi alla sura miner och jag kunde laga mat i lugn och ro men ändå ha upppsikt över henne där hon satt i sin stol.

Första föräldramötet

Nu har jag varit på mitt första föräldramöte.
Dottern fick stanna hemma med sambon som hade jobbbat natt. Vi hade fattat det så att det bara var föräldrar som skullle gå och att barnen inte skulel vara med och eftersom våran närmaste barnvakt bor 40 mil bort så bestämde vi att sambon skulle vara hemma och jag skullle gå. Men då jag kom dit insåg jag att vi hade kunnat gå hela familjen eftersom en del av de andra föräldrarna hade med sig sina barn. Men men... Nu har jag iaf varit där och träffat personalen, omställningen kommmer ju vara värst för mig som inte är van att gå någonstans utan dottern. Var tänkt att hon skulle somna och sova tillsammans med sambon medan jag åkte i väg, men hon vägrade somna för hon visste attt jag skulle åka iväg. Så när jag kommer hem igen så hör jag i trappphuset att hon grinar och ropar efter mamma... Min stackarns lilla gumma! Hade det inte varit för att jag vet att hon har det bra tillsammans med sin pappa så hade jag nog brytit ihop, men jag vet ju hur skoj de 2 kan ha det tillsammans och då inte sambon är hemmma så frågar hon ju efter sin pappa hela tiden. Då jag kom in genom dörren så kommer dottern springande emot mig och skrattar genom tårarna och ska visa mig en massa saker och hon ska pusssa och krama på mig och babblar oavbutet. Just nu sitter vi i köket och dottern har just somnat av utmattning i sin stol! Vilket hon aldrig gör annars! Men nu sover hon sitttandes där, ska bära och lägga henne i soffan strax. Lilla gummman! Är ju inte bra attt hon sover nu så här sent för då får hon ännu svårare än vanligt att somna på kvällen, men men...

Beställt från HM

Var rädd att detta skulle ta slut så jag passade på att beställa då jag fick tag i en rabattkod med 25% rabatt på valfri vara.


Paket från Lindexrean

Förra veckan hämtade jag ut ett paket från Lindex rean, innehållandes detta:

Köpte på dollarstore

Detta köpte jag på dollars åt dottern:


Julklappar

Här är lite av de julklappar som jag fick:


Sen så fick jag 3 jätte vackra vita hus som man kan ha ljus i och en pälsfilt av sambon, och en stickad prydnadskudde, julduk och "god jul"-bokstäver av mamma och pappa.




Dotterns julklappar:








Tack alla för de fina julklapparna!

Nyår

Så här såg våran gårdag ut i matväg.

Kylen är välfylld.


Toast med cremefraice, avocado, rödlök och kaviar/rom till förrätt.


Fläskfilé, med potatisgratäng och bea-sås till huvudrätt.


Och kladdkaka med grädde till efterrätt!

Det blev ett lugnt och barnvänligt firande. Vi tittade på "Grevinnan och betjänten" och "Sällskapsresan snowroller". Dottern gick och la sig vid 20-tiden och somnade nån gång strax före 21. Sen vaknade hon igen, troligtvis väck av smällare, vid 22-tiden. Så hon var med vid 12-slaget som vi skålade in med pommac och after eight-choklad.

I väntar på att rean ska öppna

Just nu sitter jag och väntar på att Mandel-rean ska öppna på nätet!
Jag har laddat genom att äta lunch (rester av nyårsmåddagen) samt fikar kladdkaka och dricker te nu.
Hoppas på att finna mycken snyggt till låga priser om en stund! Bara 30 minuter kvar!

Mandel rea

Inte så "mainstream"

Första dagen på det nya året. Denna dag får mig att fundera över och analysera mitt liv och hur det hitills har varit. En sak jag har kommit fram till är att jag alltid har följt min egen väg. Jag var under barndommen lite "konstig", eftersom min familj var "konstig". Jag gick aldrig på dagis, min mamma var hemma med oss tills vi började skolan, vi åkte till fjällen på sommaren istället för på vintern (=jättekonstigt! för på sommaren kan man ju inte åka skidor sa folk) eftersom mina föräldrar var stora fan av fjällvandring. Jag gick i en klass där jag egentligen inte passade in eftersom jag inte spelade fotboll eller hade pagé-frisyr. Alla spelade fotboll, men jag tyckte det var skittråkigt, blev medtvingad på fotbollsträning några gången men avskydde det så jag blev ingen långvarig fotbollsspelare. Jag gillade att spela teater och redskapsgymnastik, det var ingen annan jag kände som gjorde det. Jag har alltid haft långt hår och då jag var barn hade jag verkligen jättelångt hår, när alla andra tjejer klippte sig till samma pagé-frisyr så där nån gång under 90-talet så envisades jag fortfarande med att ha mitt lång hår kvar vilket irriterade många. Varje kvartsamtal (som det hette på den tiden) så satt lärarna alltid och gnällde på att jag var så tystlåten och borde ta för mig mer, vad de inte fattade då (som jag hoppas lärare idag ha fått lära sig) är att det är lärarens uppgift att se alla elever och att det är deras jobb att ge individen möjlighet att utvecklas på sitt sätt. Men på den tiden då jag gick i skolan så eftersträvade man att stöpa alla i samma form, och de som inte passade in skulle man ändra på. Idag hoppas jag att samhället är mer högutbildat och påläst och att man ser till individen och att olikheter bara är något positivt och inget som ska motarbetas.

RSS 2.0