Dagens

Strax efter lunch-tid kom vaktmästaren förbi och installerade tippskyddet. Hällskyddet skulle vi få senare eftersom de inte hade något hemma just nu. På eftermiddagen tog vi oss en kort promanad. Lyckades få dottern att acceptera sina solglasögon, hon insåg väl att det var skönt att slippa kisa (stavning!?). Så med varsina solbrillor spatserade vi till ica för att anhandla lite barnmat och salladsingredienser. Hörde 2 tanter vid lekplatsen som sa efter att vi gått förbi "Titta vilken tuffing som sitter där i vagnen". Annars känner man lite sådär att folk stirrar och man vet inte vad de tycker, att man använder sitt barn som en accessoar? att man är en dålig förälder som tvingar på sitt lilla barn solglasögon? att man är en bra förälder som är rädd om barnets ögon?

Sen har vi även skickat iväg paketet till en liten tjej vi känner som fyller 3 år i helgen!

Tyckte det var svårt med presenter, kläder kan man alltid köpa till bebisar för där är det lättare med storlek. Men till en liten tjej som fyller 3 år är det svårare, kläder är kanske inte så roligt att få då. Man vill köpa nåt som födelsedagsbarnen blir glad över att få, samt nåt som föräldrarna tycker är ok. Finns ju massor med saker man kan köpa, men inte allt går lika bra att skicka. Hur som helst så blev det 2 filmer, pippi och nicke nyfiken, nu hoppas jag bara att hon inte redan har dem.

Jag fick även ett litet infall igår och pysslade ihop ett litet halsband som jag skickade med i paketet.

Beslutsångest!

Då var det återigen dags att tjata om bröllopsklädsel...
Nu såg jag att Bubbelroom.se även hade den första klänningen, så nu blev det svårt... Jag hade ju nästan bestämt mig för att köpa den andra klänningen, men nu fick jag beslutsångest igen. Detta kommer väl att sluta med att båda klänningarna tar slut innan jag har bestämt mig. Snälla hjälp mig!!!

Klänning 1:
Vila Malone dress


Klänning 2:
Vila Anglia dress


Jag vill ha en fin klänning, men samtidigt inte sticka ut för mycket. Vill ha en klänning som man kan ha halsband till, och nån form av bolero eller sjal över axlarna. Och gärna en klänning som är tidlös som jag kan använda fler gånger på fler bröllop.

Snabb leverans

I dag fick jag hem det snygga armbandet! Helt otroligt snabbt, beställde igår och fick det idag!

Nu sitter det på min arm, är så nöjd att jag valde det svarta! Och så har man dessutom varit med och bidragit till välgörenhet.

Bortglömda smycken

Plockade fram en del av min "smyckesamling" idag, många armband och halsband man glömt bort att man har nu då man inte använder smycken. Är ju inte så där vidare värst praktiskt med långa halsband och stora örhängen då man har en nyfiken 1 åring som gillar att pilla och dra i allt.

Diverse halsband från bland annat Glitter, Ellos, HM, mfl.


Armband från Cocoo, Glitter, Kyss Johanna, Angela Gotborn, mfl.


Lite halsband från Baglady, Pilgrim, Cocoo, mfl.

Blev så sugen på att börja använda mina smycken igen, blev även sugen på lite nya armband, dessa skulle inte sitta helt fel:

Armband från Cocoo.


Armband från Disney Couture


Armband från Dazzling


Armband från Ms Bijoux

Bröllopsfunderingar

Jag är bjuden på bröllop i sommar, en av mina "äldsta" väninnor som ska gifta sig. Så nu är jag på jakt efter både klänning, skor, väska, sjal/bolero etc.
Förut spanade jag på denna klänning:

Vila-klänning, säljs hos Mandel.
Men den sålde slut så fort, sen vet jag inte riktigt vad jag tycker. Är den för mycket brudtärna? För gullig? Eller?
Så nu har jaghittat en ny klänning från Vila hos Bubbelroom.se

Vad tror ni? Skulle den passa mig? Och passar den på ett bröllop?

Efter lite överläggning med svägerskan så kom vi fram till att nog denna tidlösa och klassiska "chanel"-liknande väska nog är den jag ska välja.

Väskan kommer från Bianco.

Ellos

Jag är sugen på att beställa dessa fina tunikor från ellos, tror jag ska beställa båda. Fick hem en "50% rabatt på valfri vara"-kupong idag så jag tror att jag ska köpa dessa 2 då. Tror de kommer att passa perfekt i sommar! Tänker svala sommarkvällar med snygga accessoarer till.

Nu är de beställda!

Humanity armband

Jag funderar på att beställa ett Humanity läderwrap-armband.
De finns i en mängd färger med text på, och 25% av priset går till välgörenhet för mänskliga rättigheter.



Jag funderar på det svarta eller baby pink.
Humanity finns att köpa här

På armbandet står det:
Plant peace
Live in unity
Freedom
Make a difference
Accept diversity
Speak kindness
Pave the path
Lead the way
Humanity
Give back
Seek wisdom
Come together
Truth
Forgive
Believe
Faith
Sow Love


Uppdatering: Det blev det svarta! Som nu är på väg hem till mig, spännande!

Vilken färg på klockan?

Jag vill ha en Jet set adiction-klocka som jag ska önska mig när jag fyller år, inte helt lätt att välja färg...

Lila, eller knallrosa med transparent band, eller ljusrosa med transparent band.
Hade helst velat ha den lila med transparent band, men den verkar inte finnas hittar den iaf inte nånstans på nätet. Nästan så att jag tycker att den ljusrosa är snyggast, den är mest pärlemorskimparnde på nåt sätt. Vad tycker ni??

Tonfisksallad


Promanad

Vi tog en promenad på eftermiddagen, jag och dottern. Men först var vi i lekparken så dottern fick gunga.
Blev en vända in på Willys för att köpa bland annat jättelik flaska med diskmedel (vilken jag fick lämna i källarförådet för att jag inte fick med mig både skötväska, matkasse och barn. Får hämta den imorrn, eller så får jag be sambon att hämta den). Sen köpte jag fil, pipmugg, lypsyl, halloumiost, tonfisk, pasta, sallad, smörgåsrån, bönmix, samt nöt och fruktmix:

På hemvägen så mumsade jag på en sån här, 5,50:- på Willys, medan dottern mumsade på några majskrokar.

Tyvärr somnade inte dottern i vagnen under vår promenad, så hon sover nu istället, då hon egentlgen ska äta middag, men men... Jag sitter och andas ut och äter nöt- och fruktmix och dricker te, samt spanar på hus.
Snart ska jag göra mumsig tonfisksallad!

Kvällsgröt


Dottern fick testa en ny gröt ikväll, Sempers med aktiv bakteriekultur. Hon verkade tycka den var helt ok, även fast att hon ska plocka ut mat med handen och kladda överallt på stol och bord och på kläder och armar just nu. Så har hon hållt på ett bra tag nu, och alla pappersbruk jublar nog just nu över att de får sälja så mycket våtservetter och hushållspapper åt oss.

Chrizzy smycken


Glöm inte att kolla in min smyckeblogg!
Massor med nya örhängen m.m
Kolla här

Promanad

I dag tog vi en promenad på eftermiddagen. När jag väl lyckats få ut både mig och dottern och vagnen och gått iväg en 50 meter så insåg jag att jag hade glömt regnskyddet till vagnen (som jag hade hängt på tork nere i källaren). Bara till att vända, gå ner i källaren med vagn och allt och hämta regnskyddet i källarförådet, sen ut igen. Även fast det var fint väder på förmiddagen så tänkte jag att det vore ju typskt om det kom regn så bättre att hämta regnskyddet än att chansa. Och mycket riktigt, när vi kom ut från Willys så började det regna!

Dagens mission var att inhandla barnmat


jag passade även på att köpa nötblandning och rostade sojabönor, det får vara kvällens fredagsmys.


När vi nästan var hemma så somnade dottern i vagnen, så det blev till att köra ner vagnen i källaren och låsa in den. Sen bära skötväska, matkasse och sovande 1 åring upp för alla trapporna. Som tur var vaknade hon inte så jag kunde greja lite själv. Passade på att bläddra lite i senaste numren av föräldrartidningarna jag prenumererar på.


Fick även tag i ett kort som vi ska skicka tillsammans med paket till en liten tjej som fyller 3 år snart.

Klockan har kommit

Otroligt snabb leverans, igår var jag och hämtade ut klockan på posten.

Den kom levererad i en lite glasburk, kul idé, lite annorlunda så där.


Det tog dock ett tag innan jag kom underfund med hur man skulle ställa in tiden och datum.

Coola klockor

Jag har just klickat hem en sådan här klocka från "Too late"


De finns i en rad häftiga färger:

Dessa klockor är gjorda i siliconmaterial och är vattentåliga, hela klockan tas på som ett armband. Perfekt för en småbarnsmamma, bara att skölja av klockan då den blir kladdig!

Jag beställde min klocka härifrån

Syjunta idag med

I dag har jag sytt vidare. Började med att göra om "hålen" på barnvagnsdynan, eftersom jag inte blev nöjd med dem. De såg så slarvigt gjorda ut så jag klippte lite och sydde om. Nu känner jag mig mera nöjd.
Dottern som sov sitt förmiddagspass vaknade efter en stund och satt med innan det var dags för hennes lunch.

Jag sydde ett örngott av det snygga Ikea tyget.


Det blev även en ny duk till köksbordet.


Och en tunnare dyna till Brio singen:

Längst ner sydde jag dit mitt märke:


Så nu sitter dynan i vagnen!


Sy-junta

Idag har jag sytt!

Började med att sy ett örngott till dotterns säng, har haft pippi tyget i många år men inte kommit på vad jag skulle sy av det.

Örngottet tyckte jag blev riktigt fint, är faktiskt nöjd med det. Har aldrig tidigare sytt örngott, men det var inte alls svårt. Så här såg det ut med kudde i:


Sen tog jag äntligen tag i att sy barnvagnsdynan!
Tyget är från ikea 49:-/meter.

Inte helt perfekt, men inte så tokig ändå för att vara sydd av en nybörjare.
Jag sydde i bred resår som man ska kunna trä över ryggstödet på barnvagnen för att dynan ska sitta på plats. Sen gjorde jag även hål för bältet, riktigt pillrigt var det, kanske inte jättesnyggt men det fyller sin funktion.
Provade dynan i Briovagnen, eftersom jag hade den hemma då jag även passat på att vårstäda den idag.


Jag har ju tänkt att jag ska ha dynan i Emmaljungavagnen, men eftersom brion var uppe så fick den agera mannekäng. Fast nu blev jag sugen på att sy en dynan även till Brion. Men då tänker jag göra en tunnare med bara ett lager fleece istället för 2. Måste även göra dynan kortare än den jag gjorde idag om den ska passa i Brion. Men kan kanske vara kul att ha en lite somrigare dyna i den också, och färgerna skär sig ju inte mot det röda heller.


Smycken

Det har stått stilla i smyckeverkstaden rätt så länge nu, men igår kom inspirationen åter till mig!
Är ju inte helt lätt att hinna med när man har en 1 åring som kräver sin tid. Men igår kunde jag ändå smycka lite med henne sittandes bredvid i matstolen.



Glöm inte att kolla in mina smyckebloggar nu i fortsättningen!
*CHRIZZY SMYCKEN BLOGGEN*
*CHRIZZY SMYCKEN*

Mama


Nya numret av "Mama" damp ner i brevlådan igår, så nu ska jag sätta mig i köket och läsa den i väntan på att maten ska bli klar.

Postlåda


Denna fina postlåda från Bruka design köpte jag idag till dotterns framtida rum.

Smart sak

Måste bara få visa vilken smart sak jag köpte idag på babyproffsen!
Har funderat och sökt runt på nätet efter nån sorts solskärm att sätta på brio singens suflett för att på nåt sätt förlänga den (singen har en ganska kort suflett). Men det enda jag hittade på nätet var "Cloudy sthlm" och den tycket jag var för dyr då den kostar strax under 500:-. Men så hittade jag denna från Teutonia för under 200:-
Supersmart! Man fäster den i sufletten med 2 clips, solskyddsfaktor 50 har den också!

Och när den inte används så viker man ihop den och förvarar i detta smarta fodral som följde med.

Klicka här för att läsa mer

 


Fint väder

Vilket otroligt väder vi har haft idag! Man blir så glad av att våren äntligen är här!
Solen skiner fortfarande ute, känns som om dagarna är längre nu eftersom det inte är mörkt ute trots att klockan snart är 19. Känns som om dagen inte är slut, trorts att alla dagliga sysslor är gjorda (laga mat, diska undan i köket, dammsuga, tvätta...) Tidigare har det kännts som om dagen är slut redan vid kl 18 då man diskat undan och solen redan gått ner.

Nu har dottern somnat efter sitt bad och kvällsgröt, så nu ska jag sätta mig i köket med en kopp te och läsa amelia. Sen är det dags för fruarna på tv och sen cougar town! Kanske till och med kollar lite på Äntligen hemma.

Är det bara jag?

Är det bara jag som känner så här?

Överallt tycker jag att man läser om mammor som längtar tillbaka till jobbet, mammor som börjat jobba igen efter mammaledighet och som trivs jättebra. Känns som jag är den enda som vill vara "mammaledig" längre. Om jag kunde skulle jag spola tillbaka tiden till förra året, då man inte behövde oroa sig, man visste att man skulle vara mammaledig länge. Men nu när dagarna börjar ta slut så kommer stressen krypande. Jag vill inte sätta min dotter på dagis än... Om jag kunde skulle jag vara hemma med henne i alla fall ett år till, hellst tills hon är 3 år. Men det känns som om det är tabu att säga sånt här, känns som man är en bakåtsträvare/hemmafru från 50-talet när man skriver sånt här. Jag vill verkligen inte vara borta från min dotter, jag får ångest bara jag tänker på att lämna henne på ett dagis (och då är ändå min mamma förskollärare!)

Är det bara jag som känner så här?

Hur?

Hur ska vi kunna lära våra barn vad integritet och självbestämmande är och att det som känns fel ÄR fel, då vuxna hela tiden nonchalerar deras känslor genom att tvinga sig på "Ge nu tant Agda en kram", fast att barnet inte vill.

Hur kan vi tro att ungdomar ska kunna klara av att säga ifrån då de inte vet om deras känslor är "rätt"?  Inte konstigt att barn blir förvirrade över vad som är rätt och fel då vi sänder ut dubbla budskap.

Vi försöker förmedla att man ska lita på att det som känns fel är fel, Men åt andra sidan så gör vi ofta helt tvärt om...

I dag

Dagen började kl 7, kliva upp, duscha, äta frukost, byta x antal blöjor för att sedan bege sig till bvc. Underbara bvc där man har så många minnen, är det bara jag som vill stanna i bebis-bubblan för evigt? Jag vill sitta i väntrummet på bvc med liten bebis, eller ännu hellre; vara på bb och sakta vagga fram som en anka (de klassiska bb-gångstilen som alla nyförlösta mammor har) i korridoren rullandes på "plastbaljan" som ens nyfödda bebis ligger i. Men i alla fall, vi hade tid hos bvc idag för vägning, mätning, läkarbesök och vaccination. Vaccinationen sköt vi upp till en senare tid eftersom dottern varit förkyld och fortfarande har snuva kvar. Men läkarbesöket var en riktig besvikelse! Vilken usel barnläkare, den sämsta jag träffat på. Han passade inte alls att jobba med barn, pratade inte ens med dottern och knappt med mig heller, utan mummlade bara nåt ohörbart och fumlade runt med sina instument, lyssnade lite med stetoskopet och lyste lite i ögonen med en lampa, det verkade mest som om han inte riktigt visste vad han gjorde. Sen ville han snabbt ha oss därifrån så kan kunde ta nästa patient, han sa hejdå åt oss innan vi ens hade hunnit ut ur rummet! Jag hann inte fråga våran bvc-sköterska de frågor som jag hade, enbart det om nattskräck och vad man kan göra åt det. Nä fy ska man jobba med barn så kan man inte bara köra på såhär! Man kan inte tvinga sig på en 1 åring, utan jobbar man med små barn måste man gå varsamt fram och berätta vad man gör för att inte skrämma barnet. Dotter grinade och bara sträckte armarna mot mig. Fy, den läkaren vill vi inte ha igen!

Efter detta trista bvc besök, som gjorde mig irriterad, så gick vi in på ica och handlade lite bröd, fil och barnmat. Blev även en tidning till mig. Så nu sitter jag (trött!) och bläddrar i senaste numret av Amelia.




Mössor

Jag älskar polarn och pyrets mössor, dessa färgklickar skulle jag vilja ha till dotterns garderob:

Nackspärr, promenad och shopping


Vaknade med nackspärr, har lyckats förebygga/ignorera tecknen på en begynande nackspärr, men idag slog den till! Var förra måndagen jag kände av att det var på gång, men så dröjde det ytterligare en vecka inan det bröt ut. Trodde jag kunde förhindra det värsta genom att lägga mig på spikmattat en stund innan vi ick ut, men det var kört ändå. Men det blev ändå en långpromenad i det fina vädret. Hämtade ut mitt paket på Lindex med min nya bikini (var i akut behov av en ny!) Lindex hade även rea + att jag hade ett sms där man fick ytterligare 25% på reapriset! Hittade dock inget åt mig själv, trots att jag provade 3 plagg, men dessa 3 saker köpte jag till dottern.

Snyggt från Kappahl

Kappahl har en hel del snygga barnkläder. Detta tuffa set köpte jag åt dottern sist jag var där, och idag hade hon det på sig för första gången. Jag köpte det i storlek 86, men hon har 74-80 (har just börjat med 80 nu) men jag tyckte att setet såg litet ut i storleken, och det passade perfekt.


Annat som jag skulle vilja ha åt dottern:


Lindex

Jag klickade just hem dessa plagg åt dottern från rean på Lindex webbshop:


50:-/styck betalade jag.

Det blev även en liten vår-mössa:

Gillade tyget, var lite retro med äpplen på tycker jag.

Åt mig själv beställde jag denna klänning:


Lindex har fullt med snygga kläder, dessa gillar jag:



Rösta

Jag är med i en tävling där man ska designa en pyjamas för Libero!

Gå in och rösta på mina bidrag:
Bidrag 1 - Rösta här
Bidrag 2 - Rösta här
Bidrag 3 - Rösta här

Tävlar om åkpåse



"Jag tävlar om en Softshell åkpåse i valfri modell på barnshoppingbloggen, i samarbete med
The Buppa Brand! Tävla här du med!"

Så här står det om åkpåsen:
"Åkpåsen andas och är vind- & vattentät. Kan tvättas i 40 grader. Åkpåsen är en vår, sommar -& höståkpåse som har användningsperiod mellan mars-oktober."

Jag har tidigare inte varit med i nån bloggtävling, men jag älskar Buppas åkpåsar så jag hoppas hoppas hoppas att jag vinner! Jag har den blommiga vinteråkpåsen och skulle behöva en  vår-, sommar- höståkpåse då vi plockar bort vinteråkpåsen. Om jag vinner vill jag ha den grön/vit/rosa:


Vagnpyssel

Jag älskar mina vagnar, och gillar att köpa tillbehör att pimpa vagnarna med, åkpåsar, sittdynor, reflexer, smarta lösningar som underlättar vardagen etc.
För mig är relationen till mina barnvagnar jämställt med hur en del killar fixar med sin/sina bilar. Jag vårstädar vagnen, tvättar åkpåsen, torkar av chassit, tar loss och spolar av korgen. Jag blir lika irriterad på grus som dammar, lera, gegga och smuts som min pappa blir då kan kör sin nytvättade bil då de har saltat vägen.

Nu har jag planer på att sy en barnvagnsdyna att ha i citycrossen i sommar då jag plockar bort åkpåsen. Tänkter köpa tyg på ikea och fleecefilt (som stoppning innuti) och sy en enkel dyna med uttag för 5-punktsbälte.

Gillar dessa tyger från Ikea:



Mina Barngrejer

Eftersom jag älskar barngrejer, barnvagnar och tillbehör så tänkte jag göra ett inlägg om de barngrejer som vi har, samt vad jag tycker om dessa. Kanske kan hjälpa nån som funderar på vad de ska köpa.

Våran vagn:
Emmaljunga city cross i färgen "platina"


Är i det stora nöjd med denna vagn. Den är helt oslagbar när man går promenader, bra fjädring och den rullar bra. Nackdelen med punkteringsfria däck är att det fastnar mycket vassa stenar som gör hål i däcken (men hellre det än att få punktering på riktigt). Varukorgen under kunde dock vara bättre, det kommer in för mycket grus, löv och skräp där.


Våran andra vagn:
Brio sing, med liggdel i höstorange och sittdel i röd.


Den här vagnen agerar extravagn/resevagn (då den tar mindre plats ihopvikt i bilen än vad citycrossen gör). Vagnen används mest inne i stan och då vi handlar.
Liggdelen (som vi fick på köpet) på denna vagn har vi aldrig använt eftersom vi köpte Briovagnen då dottern var 10 månader gammal.
Denn vagn svänger runt sin egen axel, lätt att ta sig fram på små utrymmen i affärer etc. Nackdelen är att sufletten är lite kort (vilket man kan åtgärda genom att använda en barnvagnsgardin då barnet behöver avskärmas då det ska sova ex.) Fjädringen är inte lika bra som hos city crossen, de stora hjulens axel är ganska bred så man kör lätt in in hyllor etc på trånga affärer, men jag antar att hjulaxeln måste vara så bred för att vagnen inte ska bli ostadig. Varukorgen under vagnen är jättebra, stor och rymlig då man handlar. Denna varukorg är bättre och lättare att komma åt än vad den på Citycrossen är.


Tillbehör till vagnen:

Svart sittdyna till Briovagnen.




Varukorgsskydd från Kronan, men den passade lika bra under Citycross vagnen!
Superbra att förvara saker i då de skyddas från snö och slask och smuts eftersom jag tycker att korgen på city crossen är dum på så sätt att det kommer in en massa grus och löv m.m eftersom den sitter så lågt.


Smarta krokar från "Tinkafu" som jag har på båda vagnarna för att kunna hänga upp skötväskan /och slippa hänga skötväskan i axelremmen)


Min skötväska, Brios Weekendbag. Stor och rymmer verkligen allt!
Många smarta fack så man kan hålla ordning på all man måste ha med sig.


Åkpåsen från
"Buppa brand" som jag har i citycrossen, supermysig och bra åkpåse.
Hela framstycket går att ta bort då man exempelvis går in i en butik. Åkpåsen har ett smart gummiband för att fästa över sittdelens ryggstöd för att stitta på plats. Den har äver dragsnoddar så att man kan dra ihop påsen om det är snöigt och blåsigt ute. Åkpåsen är både vind och vattenavstötande.


Vårat babyskydd som vi hade de första 7-8 månaderna, Akta graco "Logico S".
Den har funkat bra, det enda jag kan säga om den är att den är ganska stor och otymplig, väger en hel del.


Bilstolen vi har nu, en Britax highway i brunt. Jag är helnöjd med denna stol!






Påstårta


Jag bakade denna påsktårta idag. Receptet hittade jag i våran dagstidning.


Solgul Påsktårta:

Till en tårta:
75 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
3 ägg
rivet skal av en liten citron
2 rivna morötter
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Glasyr:
200 g rumsvarm cream cheese
1 påse saffran
1 msk florsocker

Som dekoration: påskägg eller annat påskgodis.

*Sätt ugnen på 200 grader
*Rör smör och socker poröst, blanda i övriga ingredienser och rör smeten slät.
*Häll smeten i smörad och ströbröad rund kakform. Grädda i nedersta delen av ugnen 30-40 min, tills kakan börjar släppa från formens kanter. Kolla med en sticka så att den är färdiggräddad i mitten.
*Låt kakan svalna och stjälp upp på ett kakfat.
*Blanda ingredienser till glasyren, bred över kakan och garnera med påskägg eller annat påskgodis.

Glad påsk!

Min dotters påskägg som hon fick igår.

Påskägg för en 1 åring!

RSS 2.0