Prylar jag saknat

Sedan min dotter föddes så har jag kommit på vilka prylar som jag ska skaffa om jag har turen att få fler barn:


Mjuklift - Att ha som bärbar sovplats i hemmet, så jag kan bära med mig sovande bebis då jag förflyttar mig mellan exempelvis datorn, vardagsrummet, då jag hänger tvätt osv.


Bärsjal - Var emot sådana innan jag fick bebis och tyckte att de verkade opraktiska att lära sig att knyta. Men nu då jag sett att det finns en som man inte behöver knyta utan bara trär på sig som en tub-topp så måste jag säga att det är nåt jag har saknat att ha. Tänk vad det hade sparat mina axlar och armar att kunna ha bebisen nära i liggande ställning och kunnat göra saker under tiden. Bärselen var även den oumbärlig, men inte så skön att ha på sig då man sitter och myser i soffan.


En vagn som man enkelt kan klicka fast babyskyddet (bilbarnstolen) på, så man slipper bära babyskyddet på ena armen (tungt!) då man går och handlar. Helst ska detta vara en liten smidig vagn med svängbara hjul som man kan ha i bilens bagageutrymme jämt så man kan plocka ut den vid behov. Vore även bra om det fanns en sitt-del med som man kan använda sen då bebisen är för stor för att använda babyskyddet.


Sån där säng för bebisen som man skjuter ihop med föräldrarsängen - En sån där som ser ut som en halv säng eller liten spjälsäng utan ena sidan som man ställer precis bredvid föräldrarnas säng så att bebisen ligger bredvid och man enkelt kan amma på natten, och den känns som om bebisen sover i samma säng.


Ni andra som också har barn finns det saker som ni kommit på i efterhand att ni skulle vilja haft?

Påskpyssel

Påskriset som är färdigklätt


lite "gå bort"-presenter

Gårdagens shopping


I går tog vi oss en shoppingtur, då dottern somnat i vagnen så passade jag på att handla lite åt mig själv.

3 nya nagellack blev det

Tunika och kofta hittade jag inne på HM för 199:-/st

Även dottern fick sig lite nya kläder:

Kläder från Kappahl

Kläder från HM för 99:- respektive 29:-

Dagen då jag blev mamma.

Min dotter fyllde nyligen 1 år, helt otroligt vad fort tiden har gått!
Tänk att det är ett helt år sedan hon var nyfödd!

3 dagar före beräknat kom hon.
En märklig känsla från att ena sekunden känt uppgivenhet och omöjlighet, en känsla av att "jag ger upp, det går inte, jag orkar inte mer" till att dottern helt plötsligt var född var märkligt magisk och overklig!  Runt 16-17 tiden dagen innan började värkarna. Vi var och handlade och stod i kön för att betala då jag fick en så stark värk! När vi kom hem blev värkarna starkare och strax före kl 21 anländer vi till förlossningen. Ca 6 timmar senare föds hon och vi är plötsligt 3! Det går verkligen inte att beskriva känslan, men ni som har barn förstår vad jag menar, det är helt klart det största man kan vara med om i livet!

Och nu har det alltså gått drygt ett år sedan denna händelse!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0