Det var måndagen det...


Efter en jobbig o stressig dag med diverse papper som skulle kompletteras, samtal att ringa med tillhörande telefonkö med sisådär 175 före mig i kön, nästan 2 timmar för sen middag. Men nu sitter jag äntligen i köket o tar igen mig. Dottern har nyss somnat o nu väntar senaste numret av vi föräldrar! Särskilt intressant ska det bli att läsa testet av vinteroveraller.

Chrizzy smycken


Missa inte att kolla in min smyckeblogg och min hemsida
och nu finns Chrizzy smycken även på Facebook! Gå in och "gilla"

Villkorslös kärlek...

Man har ingen skyldighet gentemot sina föräldrar. Men som förälder har man en skyldighet gentemot sina barn. Väljer man att "skaffa" barn så är det ett livslångt åtagande där barnets bästa ska komma först. Ett barn existerar för sig egen skull, och inte för någon annans. Kärleken till sitt barn är kravlöst och ska aldrig vara beroende av vad barnet gör. Jag blir så ledsen och upprörd då jag ser destruktiva familjemönster där barnen måste prestera för att få föräldrarnas gillande. Ett barn ska älskas för dess existens och inte för dess prestation!

Man älskar sina barn villkorslöst, så är det bara!

Barbapapa-bäddat


Bäddade rent i dotterns säng i förmiddags då jag städade. Satte i det nya svarta spjälskyddet som vi köpte i Ullared och som jag tvättade upp igår. Sen bäddade jag med hennes Barbapapa-påslakan och satte ner Barbapapa-kuddarna som vi köpt samt alla gosedjuren. (På kanten häger Barbapapa-filten hon fick av sina faddrar i julklapp!)

Weekendresa

Vi har ju varit på en liten "weekend-resa", började det hela med släktträff i Karlsborg på lördagen, sedan sov vi på hotell i Jönköping 2 nätter för att kunna åka till Ullared i söndags och sen hemmåt på måndagen.
I måndags tog vi det lugnt, åt frukost på hotellet i lugn och ro, sen checkade vi ut och gick för att kolla in stan. Mysig stad med fina hus, välskött och en fin park med fontän mitt i, var vårat betyg för Jönköping. Jag hittade 2 par leggings (ett par gröna och ett par bruna) på Vero moda och en blommig klänning/tunika inne på rean på Vila.

Sen åkte vi vidare mot "A6" som är en stor galleria i Jönköpning, där åt vi pasta-buffé till lunch och sen bar det av mot Linköping. I Linköping gick vi i "Ikano-huset" ute på Tornby och där hittade sambon 2 par jeans och vi hittade en jeansjacka åt dottern.

Sen blev det en fika hemma hos Patrik med gott hembakt bröd, och dottern hann både äta middag och kvällsgröt (samt riva sönder några tidningar och stöka till) innan det var dags att åka hem till Västerås igen.

Fruktmos i klämflaska


Fruktmos i klämflaska från "Ellas kitchen", en sån köpte vi i Jönköping för att dottern skulle få prova. Hon verkade tycka den var god! Men jag har inte köpte den tidigare för att jag tycker det är lite väl onödigt dyr (15:- per förpackning)

Ullareds-fynd




Leksaker:



En del leksaker har hon fått nu, andra ska hon få i julklapp.

Kläder åt dottern:





Kläder åt mig:




Funktionsplagg åt mig:



Övrigt:







Klicka på bilderna för att se dem i större format!

Ullared


Idag har vi varit i ullared o handlat. Massor handlade vi... Barbapapa-kuddar åt dotern, 3 par jeans åt henne, duplo-lego, dottern skulle prompt köpa "lilla gubben" o "herr nilsson", jag hittade funktions-kläder åt mig o underställ åt både mig o dottern. Jag var rejält nervös då jag skulle betala, men vi överskred inte budgeten. Men tid tog det med en seg gubbe som satt i kassan så jag kunde inte packa ur vagnen så snabbt, dottern satt o skrek o grinade i vagnen. Kan riktigt höra suckarna o föreställa mig vad tjejerna bakom oss i kön tänkte "å vilken jobbig familj med skrikig unge, dela upp betalningen på 2 olika kort ska de oxå! O den där mamman som springer fram o tillbaka mellan kassan o ungen då hon egentligen ska knappa in pin-koden" haha!

Köket jag vill ha

Detta kök såg jag bild på i ett skyltfönster i Umeå då vi var där, var bara tvungen att fota av det! Åååå detta kök vill jag ha!! Bra färgval och snygga rostfria vitvaror och fönster ovanför diskhon. Och spishällen i hörnet och ugnen sitter en bit upp vilket verkar bra ur barnsäkerhetssynpunkt.

Snabbstädning


Denna dammsugare skulle jag vilja ha då vi flyttar! En "Ergorapido", är osäker över färgen, förut ville jag ha en rosa eller lila. Men den finns ju i så många fina färger och är gjord för att stå framme i köket så att man enkelt och snabbt ska kunna dammsuga av på golvet. Bilden tycker jag även är väldig talande för hur livet som småbarnsförälder är, och speglar vilka behov man ha av snabb och enkel städning!

Sommarens shopping

Lite bilder på fynd jag har gjort i sommar:



Ordning och reda

Dessa fina burkar hittade jag på Dollarstore nu i sommar!

För mina nagellack


För te-påsar

Läsning


Denna hög med tidningar väntade på mig då vi kom hem i torsdags! De ligger ännu inplastade, för jag har inte hunnit öppna och läsa dem än, men jag hoppas på någon ledig timme i kväll då jag kan få hinna med detta.

RSS 2.0