Tomatsoppa

I går blev jag sugen på tomatsoppa (vilket jag aldrig har gillat!) så jag bestämde mig för att vi skulle ta en promenad idag för att inhandla till dagens middag. Ville ha nån form av crutonger till, och det närmaste jag kunde komma var "Crostini" från Zeta, supergoda var de! Soppan var också god! Kokade pasta som jag blandade i soppan för att få den lite matigare, hade velat få tag i fjärillsmakaroner för dotterns skull, men hittade bara gnocchi, antar att man även skulle kunna ha rissoni till istället.


Blev även lite snacks till i kväll:


...Då jag ska se:

Pippidocka


Denna docka fick dottern i ett paket då hennes farmor och farfar var här och hälsade på i torsdags. Den blev en favorit och hon har lekt jättemycket med den! "Puppu" säger hon (=pippi)

"Garnier coffein anti dark cirkles 2 in 1"


Jag lovade ju att återkomma och skriva om vad jag tycker om Garnier coffein anti dark cirkles 2 in 1. Och jag gillar den! Rollar under ögonen, men man får ändå använda fingrarna för att fördela conceilern jämt. Men den smälter snyggt ihop med huden och det blir ett naturligt resultat! Kan verkligen rekommendera denna produkt!

Mammakroppen

Kände att jag ville dela med mig av bra ord från en artikel i senaste numer av mama:

"Du har burit ett barn och varit gravid i 40 veckor. Din krop har varit ett tryggt hus år din bebis där den har växt, utvecklats och börjat sitt liv i lugn och ro. Din kropp har gått igenom en påfrestande förlossning. Så skit samma om din mage kanske har fått bristningar, lite extra hud och några exta kärlekskilon"

Kan inte mer än hålla med! Finns så otroligt många förväntningar utifrån som säger att det inte får synas att man fött barn. "Degen" på min mage är ett minne av vilken otrolig resa min kropp har varit med om!

Snygga armband

Jag gillar Thomas sabo och Pandora-armband, men de är ju så sjukt dyra berlocker...
Funderar över att göra egna armband i samma stil som Thomas Sabo och Pandora.

Pandora


Thomas sabo

Här är några fina Pandora berlocker som jag skulle vilja ha (om man får drömma, de kostar ju från 200:-/styck)

Barnvagn


Flicka

En barnportion

Så här så det ut då dotter åt igår:

Makaroner, ris, pyttelite korvstroganoff (som inte äts upp men som finns där för att dottern ska smaka) sen lite suspekta kokta grönsaker som hon knappt smakar på. Men ris och pasta är favoriterna!

Nu har den kommit!!!


Beställde just den här på Lindex hemsida! Den kom in idag och då jag beställde fanns alla storlekarna kvar, så om ni har tänkt köpa tomtekläder så var snabba nu!

Den där tiden på månaden...


Nu är det den tiden på månaden igen (ja, inte DEN som ni kanske tror) utan den tiden då alla mina favvotidningar dimper ner i brevlådan! Nya Mama kom i fredags!

Dockan

Har lyckats fota dockan nu utan att dottern hann se, så här ser den ut:

Nu får den ligga i en kasse och vänta på att det ska bli jul!

Lek-dejt

I går var vi på en lek-dejt hemma hos en småbarnsfamilj som har en son som är jämngammal med våran dotter. Riktigt trevlig eftermiddag blev det då barnen kom bra överrens och lekte bra ihop. Tror att alla vi vuxna blev positivt överraskade av hur bra det gick! Dom var så söta ihop! Stod och tittade ut genom fönstret och pekade på "pippi" (=skatorna utanför). Sen tittade de på en tecknad film och det blev en liten kram där i soffan :-) Sen lyckades våran busunge till dotter dra omkull sin nyfunna kompis så han landade på rumpan och så tog hon hans napp och spran iväg med den ut i hallen. Framemot middagsdags så åkte vi hem (tiden gick fort!) och inte plockade vi undan alla utspridda leksaker efter oss, skäms lite över detta för jag är ganska övertygad om att det var våran dotter som stökade ner mest. När vi skulle gå ut till bilen så vinkade gullungarna åt varandra jättemycket, först i dörren och sedan genom fönstret. Dottern hade verkligen ingen lust att åka hem, hon började nästan gråta och vi fick muta henne med majskrokar och mobiltelefon för att få henne att sitta still så vi kunde spänna fast henne i bilstolen.

En liten present köpte vi med oss till dotterns nya kompis, en bok med nicke nyfiken blev det.
Och på samma ställe så hittade jag den här boken åt dottern:

Som jag nämt tidigare här så har hon av nån anledning blivit galen i "Hello Kitty" och jag har fått ge med mig lite, så länge det inte blir Hello Kitty på allt så är jag nöjd :-) Men denna bok tyckte jag var söt, och dottern blev jätteglad då hon fick den!

Jag impulshandlade mig en tidning igår, man fick med filmer "Allt för min syster" som jag har velat se länge.

Pampers active fit Buzzador



Jag är "buzzador" och just nu så har jag fått prova på (eller snarare dottern har fått prova på, det är ju hon som har på sig blöjorna) Pampers Active Fit.
-Pampers torraste och tunnaste blöja.

Jag har provat blöjorna samt fått prov att dela ut till vänner och bekanta, och nu tänkte jag passa på att buzza även här på bloggen.

Har provat dessa blöjor både under dagen och under natten, och dottern verkar ha tyckt om dom. Just att de är tunnare än alla andra blöjor gör att barnet ska få mer rörelsefrihet. Jag var innan skeptiskt till att tunna blöjor verkligen kan hålla sig torra, men efter att ha provat dem så är jag positivt överraskad.

Så här skriver Pampers själv om sina nya blöjor:
När ditt barn väl har börjat ta sig fram finns det inget som stoppar henne eller honom.
Nya Pampers Active Fit är tillverkad i ett nytt material med maximal uppsugningsförmåga – för ostörda lekstunder.
Våra nya Active Fit-blöjor är ännu tunnare och håller ditt barn torr och nöjd, så att hon eller han kan utforska sin nyvunna rörlighet länge och utan avbrott.

Här kan du läsa mer om blöjorna!

Är du intresserad av att bli en Buzzador? klicka här!

Lindexpaket hämtat idag




Fredagkväll


Sambon är ute med jobbarkompisarna och dottern har nyss somnat. Nu blir det egentid för mig med mina favoritchips och choklad!

Hämtat ut 2 paket idag

Nu blev det äntligen rätt...

Då jag ändå beställde mer saker från HM så passade jag på att beställa den cerisa t-shirten i storlek 86. Chansade och var ganska nyfiken på ifall jag skulle få ett par mokasiner i stället även denna gång, men denna gång fick jag tröjan!


Benvärmare, stickad klänning och stickad väst åt dottern.
69:- / 59:- / 29:-


2 tunikor/blusar till dottern, samt den omtalade cerisa t-shirten ;-)
59:- / 59:- / 39:-


Gulligt med broderade detaljer på kläderna.


Strumpbyxor åt mig
39:- / 79:-


Klänning åt mig från HM, 149:- på rean


Stickad kofta från Rut mfl. beställt från Nelly.com

"Garnier coffein anti dark cirkles 2 in 1"


Äntligen! I dag fann jag denna på ica!
"Garnier coffein anti dark cirkles 2 in 1" en ögon roll-on som ska dämpa mörka ringar, samt innehåller conceiler.


Här är den gröna som jag har sedan tidigare tillsammans med den nye med conceiler i.
Jag återkommer med min analys av den sen då jag har testat den.

Lumene´s primer


Lumene matifying primer.

Nu har jag använt min primer i 2 dar och jag har bara positivt att säga om den!
Har inte provat någon primer tidigare, eftersom jag tyckt att alla som funnits ahr vara för dyra. Men denna kostade bara lite drygt 100-lappen. Men vilken skillnad det blir att sminka sin med primer! Känns ju knappt att man har smink på! Jag använder först dagcreme, sedan primer, sedan conceiler sen min mineral foundation i puderform och sedan på det ett mineralpuder. Huden håller sig verkligen matt och blir inte alls så där oljig så att sminket rinner av.

Snart kommer den...

Lindex får snart in denna tomteklänning, och då ska jag beställa en i storlek 86!

129:-
Förra året hade dottern en pepparkaksklänning i storlek 74, och snart kommer båda in i lager igen! Båda är sååå fina, men i år får det bli tomteklänning! Måste nog vara snabb då den kommit in med tanke på hur snabbt pepparkaksklänningarna tog slut förra året så....

Jag tror t.o.m att hon kan ha sina strumpbyxor i storlek 74-80 även denna julen, har ett par bruna och ett par röda med hjärtan på, i så fall slipper jag köpa nya röda strumpbyxor i år! Tur strumpbyxor är så töjbara!

Har även ett lucialinne i storlek 80 och det borde hon kunna ha även detta år, måste bara köpa ett rött band till för det glömde jag förra året. Har denna fina luciakrona från "Oskar och Ellen":

99:- köpt på Underbara barn-mässan 2009.

Andra vackra julplagg som kommer in till Lindex baby-avdelning:
(Tur man har en "liten" tjej som precis har börjat med storlek 86 för då kan man fortfarande handla på babyavdelningen=billigare)

80:- / 149:-
Jag älskar ju pepparkaks-motiv och koftor med folklore mönster på! Så det blir kanske blir så att dessa klickas hem då de inkommer till Lindex webbshop!

Ellos beställning

Nu har jag beställt lite saker från Ellos!

Blev en sån här klänning åt mig
som jag ska ha på julen:

199:- Ellos

Till tänkte jag ha röda strumpbyxor, om det inte känns för mycket.
De röda rosorna passar ju perfekt ihop med de röda rosorna på den klänning som jag köpt på Lindex-rean som dottern ska ha!


79:- på Lindex rean
Under blir det röd-randig body samt röda strumpbyxor.
Förra året hade dottern en snarlik klänning, även den från Baby folklore by Lindex:

Så otroligt fina klänningar med folklore inspirerande detaljer.

Har bestämt att dottern ska få en docka och en docksäng i julklapp. Vi köpte så mycket duplo i Ullared som vi ska spara till jul, så nåt mer behöver vi inte köpa åt henne, och med tanke på vilket paket-berg hon fick förra julen så lär hon ju inte vara sysslolös denna julen heller :-p

Jag har i alla fall bestämt mig för att köpa docksäng på ikea:


149:- Ikea
Längd: 52 cm
Bredd: 36 cm
Höjd: 30 cm


Tycker denna är stilren och inte en massa plottrig rosa plast, utan en rejäl unisex-docksäng. Gillar när leksaksmöbler ser ut som miniatyrer av "riktiga" möbler. Ett tag funderade jag på att måla den vit för att den ska passa in i hennes framtida rum, men nu tror jag att jag struntar i det. Sen kan det vara skoj att sy sängkläder till docksängen längre fram. Så en sån här blir det!

Vad gäller docka så vill jag få tag i en babydocka som passar en 1½-2 åring, alltså inte en massa fineser såsom att den kan prata eller kissa osv. Utan bara en helt vanlig babydocka. Har sökt med ljus och lykta på nätet och nog skrivit in alla tänkbara sökord på google, och vad jag kom fram till är att "Chou chou" verkar vara fina dockor med bra kvalité och till bra priser.

Så nu har jag beställt en sån här docka från Ellos:

Sen blev det lite annat beställt från Ellos också:

25% rabatt på hela beställningen är inte helt fel!


Packa babykläder

I går köpte jag en stor plastlåda på ikea att förvara dotterns urväxta babykläder i. Tidigare har kläderna fått stå i kassar eftersom vi bor så trångt, men eftersom jag har tänkt att förvara de i smarta plastlådor sedan då vi har flyttat till hus så tyckte jag att det vara lika bra att börja redan nu, sparar man ju en massa tid och energi tills man ska flytta också om allt redan är klart! Bara till att ställa in i förådet direkt då ju!

Så nu i kväll så har jag stått och vikt ihop och lagt ner babykläder i storlek 50-62, ååå vad liten dottern var!! Kan inte fatta att hon har varit så liten! Tiden går ju så sjukt fort! Nu får kläderna ligga snyggt och prydligt ihopvikta och vänta på att i framtiden förhoppningsvis bli använda av en lillasyster eller lillebror.

Insåg att jag måste åka till ikea snart igen för att köpa en till låda för storlek 68-80.
Ska nog passa på att köpa docksängen åt dottern i samma veva (hon ska få en docksäng + docka i julklapp).


Hur förvarar ni barnens urväxta kläder?

Smyckepyssel

I dag har jag pysslat lite, blev några armband gjorda.


Sen har jag startat med mitt nya projekt! Ramar med bilder och "diamond glacé"!
(En flytande massa som får en glas-liknande konsistens då den torkar) Blir verkligen superhäftigt!!!


Missa inte att kolla in min smyckeblogg:
http://chrizzysmycken.blogg.se/

Min hemsida för mina smycken: http://chrizzysmycken.tumblr.com/

Mina smycken finns även på Facebook, kolla här!






Paket från Kicks

I går var jag och hämtade ut ett paket på Kicks!


Ansiktsmasker:

(Den rosa provar jag just nu)

Ansiktsvård med cleanser, toner och moisturiser från "Formula 10.0.6"

Kan säga att dessa produkter är i klass med "Clinique", redan efter första användningen så märkte jag skillnad!

Primer från "Lumene" samt nagelvård från depend:


Fick även lite prova-på produkter på köpet:

Potta


I dag köpte vi en potta åt dottern då vi var på Ikea, hon fick själv välja vilken färg hon ville ha.

Appropå rosa bandet...

Hämtade ut ett paket från Lindex idag, hade bland annat beställt en bh, och på köpet fick jag pappers-tuttar! :-p

Tack snälla Lindex! :-p

Bokhyllor


Bilden är från tidningen "Family living" jag gillade verkligen idé att ha en hel vägg med bokhyllor! Smart även att utnyttja utrymmet ovanför dörren med hyllor! Så skulle jag vilja ha då vi köpt hus.

Nytt lack


Mavala nr 151" Marron Glacé"

Mitt te!!!

De som känner mig vet hur beroende jag är av te, och nu var mitt favorit-te slut här hemma (typ den enda te jag dricker) Men som tur var så köpte sambon min hem 2 stora lådor åt mig! Det borde ju räcka ett tag :-P

Philadelphia getost och soltorkad tomat


I dag provade jag denna!
Philadelphia med getost och soltorkad tomat.
Smakade verkligen mycket getost! Så gillar man smaken av getost så kanj jag varmt rekomendera den!

Stöd rosa bandet!

Ni stöder väl rosa bandet!?

Nu kan vi samla in pengar till cancerfonden genom att blogga!

Jag får försäkringsbolaget Chartis att skänka 10 kr till Rosa Bandet genom att publicera denna länk: http://www.cancerforsakring.se/?bannerId=1296 Följ länken och skapa en skänk-länk du också!


Kicks på nätet!!!

Ååå så underbart! Jag har nyss upptäckt att Kicks har en webbshop där man kan handla en mängd skönhetsartiklar och sedan hämta ut dessa i butik fraktfritt! Precis som hos Lindex! I´m in heaven!!
Nu slippar man ju jaga runt hyllorna med barnvagn och ändå inte hitta det man ska ha, nu kan jag med några knapptryck på datorn klicka hem dessa!

H&M

Men alltså, nu har det hänt igen! Varför blir det så fel på H&M´s lager??!!
Jag hade beställt ett par skidbyxor, men i stället fick jag en skidjacka (i en för liten storlek dessutom!) Ååå vad less jag blir!

Uppdatering: Men nu her jag ringt HM och varit iväg och returnerat kackan och de ska skicka mig byxorna!

Hyperemesis gravidarum

I senaste numret av Mama så stod det om "Hyperemesis gravidarum", vilket jag var sjukskriven för för drygt 2 år sedan. Många minnen väcktes till liv, trots att man glömt mycket utav hur vardagen såg ut då när man kräktes flera gånger om dagen och gick ner i vikt och inte fick i sig nån mat på flera veckor. Vad jag minns som mest förnedrande under denna perionen var all oförståelse från omgivningen, folk trodde jag överdrev och ingen fattade hur dålig jag mådde (knappt sjukvården tog mig på allvar!) Min läkare som sjukskrev mig todde jag överdrev och tala om för mig att man ska må illa när man är gravid. Men till slut fick jag träffa en underbar kvinnlig läkare på kvinnokliniken som förstod mig och jag var inte den enda patienten med hyperemesis gravidarum. Ett tag var jag så dålig så läkarna utredde om jag behövde läggas in med dropp, men eftersom jag inte hade fått vätskebrist så slapp jag detta.

I Mama stod det att denna sjukdom drabbar endas 2% av alla gravida... Men det är helt otroligt vad dåligt informerade folk är om denna sjukdom! Som gravid ska man tydligen behöva stå ut med allt möjligt, många gravida tas ju inte på allvar utan ses som lite "gnälliga"

Trodde jag var ensam om detta eftersom jag ingen stans mötte förståelse, men efter min graviditet så har jag läst om kändisar som också haft denna sjukdom då de var gravida. Och självklart är jag rädd för att jag ska drabbas av denna sjukdom även nästa gång jag väntar barn...

Här är lite info jag hittade på nätet:

Vad är hyperemesis gravidarum?

Hyperemesis gravidarum betyder "extrema kräkningar under graviditeten". Hyperemesis börjar tidigt, vanligtvis innan femte graviditetsveckan. Det kan börja klinga av kring vecka 16 och upphör oftast kring vecka 20. Ibland fortsätter det till vecka 22 och kan ibland vara hela graviditeten. Tursamt nog är detta ovanligt, särskilt om man söker hjälp i ett tidigt skede (Tiran 2004).
Hyperemesis är inte sällsynt. Det uppstår i ungefär 0,5 till 2% av alla graviditeter och är den vanligaste orsaken att kvinnor behöver vårdas på sjukhus i graviditetens början (CKS 2005, ACOG 2004), vanligtvis på grund av vätskebrist och uttorkning.

Är detta graviditetsillamående eller hyperemesis?

Hyperemesis är det troligaste om du kräks flera gånger om dagen, inte kan äta eller dricka utan att kräkas och du går ner i vikt. De vanliga åtgärderna har inte hjälpt och du har svårt att orka med ditt vanliga liv (Motherisk 2002).
Det finns dock inga enkla medicinska definitioner av hyperemesis. En del läkare ställer bara denna diagnos om man går förlorar minst 3kg eller 5-10% av den kroppsvikt man hade innan graviditeten (Tiran 2004) och ibland väntar de tills kvinnan får vätskebrist.
(Källa: babycenter.com)

Hyperemesis gravidarum

Ungefär 80% av alla gravida är någon gång illamående under graviditeten, av dessa drabbas ungefär hälften av kräkningar. En till två procent lider av hyperemesis gravidarum, svårt illamående och frekventa kräkningar.

Vid hyperemesis kräks man när som helst under dygnet. Medan vanligt graviditetsillamående går över runt vecka 13-14 tenderar hyperemesis att förvärras efter den tidpunkten och det är inte ovanligt att kvinnan går ner två kilo i veckan eller mer.

Kvinnor som på grund av sin graviditet (flerbörd och mola hydratiosa) har höga hormonvärden drabbas oftare än andra av illamående och kräkningar.
(Källa: 9manader.nu)

Hittade även info här: viforaldrar.com

Rea på H&M

Nu är shopaholicen igång här igen. Var in på Hm för att kolla in denna klänning:

Och såg då att den var nersatt till 149:-
Tänkte att den kunde passa bra ihop med en svart bolero och svarta strumpbyxor/leggings. Tycker den stora svarta rosetten mitt på är riktigt cool. Kanske kommer jag ha klänningen på julafton.

Sen såg jag att plagg jag tidigare velat ha till dottern också var nersatta till runt 50-60:- styck! Så då var jag bara tvungen!


Paket från Nelly

I dag hämtade jag ut ett paket från Nelly! Min fina nya pippi-polo-tröja från "Rut mfl. Och mitt nya nagellack, sen fick man läppglanset på köpet som tack för beställningen!

Walk in closet

I dag var det återigen dags för garderobsstädning. Vilket jag brukar göra minst 2 gånger per år för att då plocka fram säsongskläderna som brukar få ligga intryckta bakom nuvarande säsongs kläder. Eftersom detta är den enda garderob jag har i hela lägenheten (helt otroligt! Vi bor ju 3 personer i en 3:a, men det finns inte fler garaderober!!) så går det inte att ha nån direkt ordning, men man får göra det bästa av situationen. Men varje gång jag städar garderoben så slänger jag alltid något, men risken är att man kastar bort så mycket kläder i ren desperation för att man blir så frustrerad över att de inte få plats. Så här blev det då jag plockat fram höst/vinterkläderna och lagt sommarkläderna bakom.

Medan jag stod där och hopplöst försökte släta ut och vika om alla skrynkliga plagg (samt förbannade vårat compact living-liv) så drömde jag om en walk in closet! Jag behöver en klädkammer nu!!!!

Kul händelse

Jag står i köket och diskar medan sambon passar dottern som badar.
Plötsligt ropar han "hjälp!" och jag som tror det värsta formligen flyger in i badrummet "vad är det!?" skriker jag "det kommer bajs!" svarar han...  Plockar upp bajset,
tvättar av dottern, gör rent i badkaret och tappar upp nytt badvatten. Jag går in i köket och fortsätter diska, 5 minuter senare upprepas samma historia igen! Sambon ropar "hjälp!.....det kommer bajs" så jag flyger återigen in i badrummet och vi plockar upp bajset, tvättar av dottern, gör rent i badkaret och tappar upp nytt badvatten...

Nytt


Nya scarfs med coola ugglor på samt tofflor från Name it som kom igår.

Min tidning har kommit!


I dag fick jag min hela Mama-tidning!!

Trotsboken

Sitter o läser i trotsboken, läste ett så bra citat: "..vi kan heller inte göra som andra gör. En del föräldrar kan åka bort en helg näs deras baby är 12 månader. För andra känns det otänkbart att lämna ett barn ens vid 3 år. När ett barn är färdigt att ta ett visst steg känner vi föräldrar bäst. Därför är det ingen idé för utomstående att komma med synpunkter på när barnet ska lämnas till barnvakt, sluta ammas, börja på dagis, börja sova i egen säng och så vidare". Tänk om folk kunde fatta detta. Världen där ute är full av energitjuvar/självutnämda experter/besservissrar.

Snart börjar det!


Har laddat upp med mums inför kvällens tv-premiärer av "desperate housevifes" och "cougar town". Nu håller jag tummarna för att dottern somnar snart så jag även hinner titta lite på husbygget på "äntligen hemma".

Helgen

I helgen har jag haft mina föräldrar på besök då sambon har varit bortrest. Trevlig lördag hade vi då vi begav oss ner på stan och kollade lite butiker, sen blev det tidig middag som bestod av china-buffé och sushi! Mums! Sen hann vi sitta och prata lite jag och mamma, en trevlig helg med andra ord!

Självklart passade jag på att fynda lite på stan!

Rosa bandet tofflor från Scorett för 99kr


Bodysar åt dottern från Kappahl (tag 3 betala för 2)



Sjalar åt mig från diverse ställen


Fleecetröja åt mig från Team sportia, min pappa och jag gick ihop och han köpte en grön tröja eftersom det var 2 för 399:-

????


Klantigt av hm!!
Ser det här ut som en cerise t-shirt i storlek 86??! Konstigt, för jag tycker det ser ut som ett par mokasiner i storlek 26! Detta var vad jag fann i hm paketet då jag öppnade det. Vad gör man nu då? Dottern vart överförtjust o började pussa på dom, trots att hon haft max 2 plagg med hello kitty på så är hon helt galen i denna katt! Trots att jag inte riktigt har förstått hm's dyrkan som gör att det knappt finns ett plagg på "flickavdelningen" utan hello kitty på. Vad gör jag nu? Krånglar o ringer hm för o få t-shirten som kostar typ 40kr. Eller sparar mokasinerna några år tills dottern kan ha dem, eftersom priset på dessa mokasiner troligtvis är det dubbla mot vad t-shirten kostar. Tror jag behåller mokasinerna, T-shirten kan jag ju ändå köpa i hm butiken sen.
Hur skulle du ha gjort?



RSS 2.0