Jesper Juul bok

När jag nyss betalade min prenumeration av "Vi föräldrar" så fick jag erbjudandet att köpa Jesper Juuls "Föräldrarcoachning" till kraftigt rebatterat pris, vilket jag såklart nappade på!

Är helt betagen av hans böcker (haha nu låter jag som en sektmedlem!) men jag känner igen mig i hans teorier i hur jag vill "uppfostra" min dotter och hur jag vill bemöta henne. Jag känner känner att hans åsikter överrensstämmer med mina egna, gillar hans beskrivning av att man ska möta barn med respekt och inte utöva auktoritär makt över sina barn, utan prata med dem och förklarar och lita på att ens barns förmåga, samt bekräfta barns känslor och visa på att ens känslor aldrig kan vara fel. Dessa är åsikter som jag delar med Jesper Juul, därför tycker jag hans böcker är så fantastiska!

Äntligen vinteroverall!!!

Nu har jag beställt vinteroverall i storlek 86 till dottern!
Lindex har just nu rea på barn ytterkläder!
Ordinarie pris för overallen är 699:- men jag betalade 559:-

Sen fyndade jag även lite till åt dottern.
En täckväst i storlek 86/92 och en zip-jacka i pilé i storlek 86/92, 159:- respektive 143:-
Eftersom de är i dubbelstorlek så kan hon börja använda dem nu i höst och ha till våren och säkert nästa höst med!

Kan verkligen rekomendera ett besök på Lindex shop online just nu! Skidbyxor, galonbyxor och överdragsbyxor från 119:-, fleecetröjor och fleecebyxor från 79:- samt jackor och overaller!

Trasig tidning

Då jag fick senaste numret av Mama hem i brevlådan så var den trasig, framsidan och flera sidor var sönderrivna, så jag försökte ringa Mama för att få en ny, men kom inte fram på telefon. Så då mailade jag, och idag fick jag svar! De ska skicka en ny! Jippie!! Jag sparar ju mina tidningar så jag vill ju inte ha trasiga.


Beställda böcker


Vi föräldrar hade rea på sina böcker så jag passade på att beställa dessa 2!

Pampers active fit

I dag fick jag hem mitt Buzzador-paket med pampers blöjor. Vi är uttagna till en kampanj och får vara med och testa och utvärdera nya "Pampers active fit" blöjor! 

Dottern tyckte det var väldigt spännande med innehållet!


6 stycken sådana kuvert med blöjor och information fick jag med att dela ut till vänner och bekanta då jag "buzzar"

Söndagsmiddag


vart börjar man torka då matstolen ser ut såhär? Så här glamoröst är livet som småbarnsmamma, man kan nästan tro att disktrasan vuxit fast i handen då man torkar upp mat från golv o stolar flera gånger om dagen haha!

Vindfleecejackor

I går blev det dock ingen overall, men en fleecetröja åt dottern från Lindex. Jag har tidigare köpt lila fleecebyxor från Lindex men då fanns inte tröjan i storlek 86, men igår hittade jag den då jag var på stan.

Nu är det bara overallen som saknas! Har understället, fleecesetet, tjocksockar, handskar, mössa (kanske även kommer köpa nån tjockare mössa med sånt där lurv i), vinterskor, fuskpolo.

I dag köpte jag denna vindfleecejacka från Didriksson på Intersport för 190:- (ordinarie pris 400:-)

Blev en i storlek 90, då dottern har en vindfleecejacka nu i storlek 80 och en lila i storlek 86 som jag räknar med att hon kan börja använda lite nu och sen ha i vår, och denna från didriksson räknar jag med att hon ska kunna ha ganska länge från våren 2011 till hösten 2011 och kanske även våren 2012.

Frammåtvänd eller ej, det är frågan...

Ja denna ständiga debatt och frammåtvända eller bakåtvända sittdelar på barnvagnen...
Min dotter årker "fortfarande" bakåtvänd, alltså vänd mot mig så vi kan titta på varandra när vi är ute och går. Har fått tips i från andra mammor att vända sittdelen frammåt för att dottern kanske kommer tycka bättre om att åka vagn då. Och så läser man alla dessa larmrapporter om att det absolut inte är bra att ha barnet åkandes frammåt för att det då får för mycket intryck och blir överstimilerade och det sabbar anknytningen då barnet inte kan se föräldrarna. Jag hade innan jag fick barn föreställningen om att mitt barn minsann ska åka vänd mot mig till hon blev i allafall 2 år. Men nu senaste tiden har jag varit lite sugen på att prova frammåtvänt för att se hennes reaktion. Våran bvc sköterska tyckte absolut att vi kunde prova detta, dottern är ju ändå så pass stor nu 1½ år så det skulle inte vara några problem sa hon. Så nu velar jag lite hur jag ska göra.. I dag när vi var på stan så kollade jag in lite andra barnvagnar, många barn åker frammåtvänt såg jag. Fast just en sån här dag då man går i affärer med massor med folk kanske inte är superbra att ha barnet frammåt i vagnen just på grund av alla intryck och stress. Sen så gillar jag ju närheten och att jag kan ha "koll" på henne så hon inte sätter kex etc i halsen osv. Känns även lite läskigt att köra vagnen frammåt med henne sittandes där om det kommer hundar och andra "faror". Våran ena vagn har dock ett "fönster" i sufletten där man kan ha lite koll.


En sån här vagn har vi:

En Emmajunga city cross

Och en sån här:


En Brio sing.
Som jag köpte då dottern var 10 månader för att ha en lite smidigare vagn som tog mindre plats i bagaget men som ändå inte var en sulky, utan jag ville ha dottern vänd mot mig.


Finns ju så otroligt många snygga vagnar/sulkus, jag skulle nog ha kunna ha hur många som hellst (om det inte vore för att de ju kostar en del) Jag har varit emot sånna här frammåtvända vagnar, men nu börjar jag tycka att de är fina. Så kanske lite lägre fram...





Tröötöt!!


Om jag var trött igår så är det inget emot vad jag är idag... Har inte blivit mycket sömn för mig inatt. Dottern vaknade dessutom jättetidigt. Nu är det snart dags för henne att äta lunch o jag har nyss duchat. Rollar de mörka ringarna o påsarna under ögonen med denna från garnier o inbillar mig att det hjälper. Nu ska jag göra mig klar för att följa med ner på stan. Sambon som för en gångs skull är ledig vill åka ner, jag vill egentligen sova men jag vet ju att jag har svårt o koppla av o sova på dan så vi åker med på stan o får kvalitetstid med familjen istället. Nu är det jag som plockar fram stora burken med concealer!

Fredag

kl 5 i morse väckte dottern mig, "jag döööör om jag måste kliva upp nu!" tänkte jag, men lyckades få henne att somna om och klockan 7.50 satte hon sig upp i sängen och klättrade ner på golvet och skulle öppna dörren. Då var det bara att palla sig ur sängen och gå och fixa frukost. När jag lyckats få upp ögonen så jag kunde läsa tidningen så såg jag att Team sportia skulle ha öppningserbjudande i den nya gallerian, bland annat vinteroveraller från "North bend" för 299:- (ordinarie 699:-) så jag planerade in en tripp till stan, men alla som har barn vet vilket projekt det är att klä på en 1½åring och sig själv, och samtidigt som man klär på sig så ska man passa på en sjövild 1½ åring som klättrar upp på bord och stolar och river ur saker ur lådor. Lägg sedan till att vi bor på 3:e våningen UTAN HISS! Så då kan ni föreställa er hur det är att släpa en vagn och barn upp och ner, inte helt utan att man blir svettig och får ont i ryggen kan jag lova. Efter att dottern hade ätit lunch så begav vi oss ner på stan (ingen mening att åka ner på stan innan lunch för då somnar hon i bilen på vägen ner och hon sover alltid efter lunch, och så ska man släpa med sig lunch och sen hittat nåt ställe där man kan sätta sig för att äta lunch och så måste man köpa nåt själv för att få sitta ner, så nej vi käkade lunchen hemma) Puh! Efter detta projekt som det är at ta sig ner på stan så parkerade vi och jag satte ner dotter i vagnen, såg till så alla sakerna var med, tog hissen ner från parkeringshuset och så styrde vi stegen mot nyöppnade gallerian. Fy så varmt och kvavt det var där inne!! Och så mycket folk och trångt!! Blää! Och ingen overall i storlek 86 fick jag tag i heller, när vi kom dit kl 12.30 fanns bara storlek 110 kvar... Suck! Folk hade hängt på låset för att köpa overall fick jag höra av butikspersonalen, har folk inget annat för sig undrar jag!? Det var ju ändå barnoveraller som de sålde, och har man barn har man ju inte sådär jättemycket tid och det är ju ett helt projekt att ta sig ner på stan. Men det är klart föräldrarna hade kanske skickat nån annan typ mor-föräldrarna att köpa åt dem, den möjligheten har dock inte jag. Vill jag ha nåt får jag ju fixa det själv, helt själv. Så nu återstår bara att invänta och hoppas att Lindex snart skickat ut rabattkuponger så att jag slipper betala 699:- i fullpris för deras röda "Fix" overall.

Känns som jag inte sovit på år och dar, fast jag går på nån sorts övertrötthets-energi, för nu skrattar jag åt allt. Doobidoo var grymt kul ikväll, tyckte i alla fall en övertrött-jag!

Torsdagshandling

I dag var det dags för BVC-besök, spruta och längd och vikt. Efter det åkte vi och hämtade ut lite paket med saker som jag beställt.

Hämtade ut ett paket med skor som jag köpt åt dottern.


Paket från Adlibris med bok åt mig och bok till dotterns vagn (I drömmarnas trädgård är favoriten just nu) Åt mig blev det "Konsten att säga nej" av Jesper Juul, jag gillade hans bok "Ditt kompetenta barn" så mycket att jag ville läsa vad han mer skrivit, och denna bok tror jag kommer passa mig perfekt!


Efter BVC och paket-uthämtning så åkte vi faktiskt och handlade lite. Jag passade på medan dottern sov i vagnen att springa lite ärenden, bland annat köpa present till svägerskan som fyller år snart. Lite annat smått och gott blev det även.

Body och fuskpolo i fleece hittade jag inne på H&M


Och en tröja åt mig

Cykeltillbehören

Batteriet i min kamera var slut då jag skulle fota cykeltillbehören så därför fick jag lägga in bilder från cykelbutikens hemsida, men nu har jag fotat dem själv. Så här ser de ut:


Kalops

Denna maträtt gjorde jag idag!



Kalops

600 g benfritt nötkött, t ex märgpipa eller högrev
1 msk Arla smör-&rapsolja
2 gula lökar
2 morötter
1/2 purjolök
1 tsk salt
10 kryddpepparkorn
5 vitpepparkorn
1 lagerblad
5 dl vatten
2 msk vetemjöl

2 dl Arla Köket matyoghurt

Putsa och skär köttet i kuber, ca 2x2 cm. Bryn köttet i omgångar i smör-&rapsolja i en stekpanna och lägg över i en gryta. Skala lök och morot, ansa och skölj purjolöken. Skiva lök, morot och purjolök. Lägg den gula löken i grytan, salta och tillsätt kryddor och vatten. Koka upp och låt sjuda 45 minuter. Lägg ner morot och purjolök och sjud ytterligare 15 minuter eller tills köttet är mört. Red av kalopsen med mjölet utrört i lite vatten. Låt koka 3-5 minuter och smaka av med salt och peppar. Servera kalopsen med kokt potatis, inlagda rödbetor och en klick matyoghurt.

(Källa arla.se)

Nya lack

Alla som känner mig vet att jag lite smått galen i nagellack :-P
Här är mina nya lack från Depend:

Nr 206 & 207

Fiskrätt

Mat jag lagade i söndags:

Fiskelycka

600 g fiskfilé, t ex sej eller hoki
1 tsk salt
2 1/2 dl Kelda® Pastasås Tomat & crème fraiche
1/2 dl hackad basilika
2 msk ströbröd
1 dl Arla Köket riven ost gratäng

Sätt ugnen på 225°. Skär fisken i portionsbitar och salta runt om. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Häll över såsen. Strö över basilika, ströbröd och ost. Gratinera i mitten av ugnen i 15-20 min. Servera med kokt ris blandat med fräst zucchini och vitlök. 

(Källa arla.se)

Cykeltillbehör!

Sambon min var tidigt i morse iväg på en cykelbutik här i närheten som hade konkurs-utförsäljning, hem kom han med barnsits till cykeln och hjälm åt dottern!


Åt mig hade han köpt denna fina korg-väska!
(Alltså en väska som man har i cykelkorgen! Supersmart tycker jag, kan man ju få med sig en massa prylar när man ex ska cykla till jobbet eller ska cykla och handla!)

Amerikanska pannkakor


Amerikanska pannkakor blir det till middag idag.

Lyxigt


Dottern somnade tidigt i kväll (efter att bara ha sovit 30 min efter lunch) så nu ska jag ta det lugnt med godispåse, nya numret av Amelia och kolla lite på tv. Lyxigt!

Nya mama


Som en räddande ängel dök den ner i brevlådan, senaste numret av mama! Nu får jag nåt annat att tänka på idag. Har försökt skaka av mig känslan av att jag har gjort nåt fel, vilket jag inte har! Men idag har jag inte ringt ett enda telefonsamtal, inte fyllt i en enda blankett.

Planerar klädutrustning

Dottern behöver inför hösten/vintern:
  • Vinteroverall (Lutar åt att det blir en från Name it, då Lindex overall inte fick så bra i test)
  • Vinterkängor/stövlar
  • Höst-skor (gärna fodrade)
  • Fleecebyxor (Beställt från Lindex idag)
  • Överdragsbyxor (Beställt från Lindex idag)
  • Regnbyxor/galonbyxor med hängslen (De röda från Lindex)
Fleecebyxor och överdragsbyxor som jag beställt från Lindex idag:


Lite annat smått och gott jag också "klickade hem":


Regnbyxor/galonbyxor dottern skulle behöva, om inte nu så tills dagisstarten:


Lindex har 10% rabatt på hela orden nu, så passa på!

Bakat

I dag bakade vi muffins jag och dottern. Först gjorde vi efter ett recept jag hittade i "Vi föräldrar".
Goda och nyttiga banan-mellanmålsmuffins åt dottern!

Mellismuffins
  • 2 mogna bananer
  • 1 dl naturell yoghurt (jag hade ingen hemma så jag tog vanlig fil)
  • 1 ägg
  • ½ dl flytande margarin
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 ½ dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
250 grader i ca 8-10 minuter.
  1. Mosa 1 ½ banan (spara den andra halvan till dekoration)
  2. Blanda bakpulver, havregryn, vetemjöl.
  3. Klicka ut i muffinsformar.
  4. Skär resterande banan i skivor och tryck ner en skiva på toppen på alla muffins.
Sen gjorde vi även chokladmuffins!


Nu när dottern har somnat så ska jag unna mig en muffins och en kopp te och försöka återhämta mig efter dagen och allt jobbigt som har varit.

Känner mig ledsen...

Enda sedan i början av juli så har a-kassan bråkat med mig. Komplettering på komplettering har de bett om, o jag har gett dem allt! Inga pengar har jag fått än... I måndags begärde de ytterligare kompletteringar, och denna gång papper från 7 år tillbaka!? Så i 3 dar har jag ringt bland annat a-kassa, försäkringskassa, en arbetsgivare jag hade 2004, allt för att skaffa intyg från höger o vänster! Snart begär väl a-kassan födelseattest o betyg från högstadiet också! Idag är även första dagen som sambon börjat jobba igen o jag är mammaledig på halvtid o arbetssökande på halvtid. Detta innebär såklart krångel. Ringt arbetsförmedlingen o hon där gillande inte att vara mammaledig o ville väl påverka mig med detta... Hon på a-kassan verkade sur o frågade om det var en långsiktig eller kortsiktig plan sen sa hon syrligt att detta kan komma att påverka min ersättning. Så totalt oförståendet! Är så trött på att hela tiden behöva försvara att jag vill vara hemma med mitt barn! Känner mig så ledsen...

RSS 2.0