HM´s vårmode

HM har fått hem en massa snyggt vårmode nu!
Detta vill jag ha:


Till dottern vill jag ha detta:

Kommer snart att beställa, väntar bara på en rabatt-kod.

Mellandagsrea

Polarn och Pyret har rea och jag har beställlt detta:

Allt för 600:-

Jag bara älskar 70-tals mönstren!

Pepparkakssmak

Jag är barnsligt förtjust i dammsugare, eller punchrullar som de också kallas. Jag har under hela december letat efter de med pepparkakssmak som jag sett skulle komma vid jul. Och idag fann jag dem på ica! Jag o sambon fikade dessa ikväll då vi kollade på csi. Smakade pepparkaksdeg, helt ok även om jag tycker att originalet är godast.

Söndag

I dag har jag fortsatt med stökandet inför julen. Gått igenom vilka kläder dottern ska ha med sig, vilka hon ska ha då vi åker till farmor och farfar och vilka hon ska ha på julafton. Jag har packat skötväskan med gröt, leksaker och annat som behövs och planerat dagen och alla tänkbara situationer som kan uppstå då vi ska till dottterns farmor och farfar. Sen har jag packat mina kläder och tvättat upp det som behövs så jag kan packa det sista imorgon.

Nu sitter jag i köket och läser en tidning samtidigt som jag bloggar, tjoho! Effektivitet gillar jag!

I morrn måste jag bylsa på dottern kläder och overall och få på mig själv lite kläder och smink för vi måste ut och uträtta lite ärenden. Har 2 paket jag ska hämta ut och så måste jag handla lite, dels så dottern har nån mat att ha med sig hem till farmor och farfar och dels lite andra grejer som behövs.

Äntligen!

I dag fick jag äntligen min efterlängtade nässpary! Gulliga sambon åkte och köpte nässpary till mig efter jobbet!
Otrivin comp is the shit just nu! Har snytit mig så mycket så jag är alldeles röd runt näsan och får smörja mig med idomin. Har nyst säkert 10 gånger idag!

Just nu sitter jag i soffan och bloggar från min nya netbook! Love it! Man kan vara social och se på tv och surfa på datorn samtidigt! Så underbart! För mig som har så ont om tid och därför vill göra flera saker samtidigt så passar det perfekt!

Strax börjar filmen som jag och sambon ska kolla på!

I dag har jag hunnit med massor! Har tvättat 4 maskiner tvätt, gjort en säkerhetskedja åt mitt ena berlockarmband, putsat 2 armband med silverputs, målat tånaglarna, slagit in julklappar, beställt väska åt min netbook, blonderat håret, färgat ögonbrynen och ögonfransarna, stekt en massa pannkakor, skrivit pack-lista och börjat packa åt mig och dottern.

Min nya netbook!!!


Se så snygg den är!
Just nu står den på laddning i köket, jag har änu inte startat den. Ingen brådska heller då jag inte vet vad vi har för kod till vårt trådlösa nätverk, det är sambon som har koll på allt det dära och han är på jobbet.

Men hurra! För nu kan jag surfa vart i hemmet jag vill! Kan läsa recept i köket samtidigt som jag lagar mat, kan surfa medan dottern leker eller ser på tv. Och jag kan sköta mitt "företag" mera och inte vara bunden till enbart den timme efter lunch som dotter sover eller på kvällen då hon somnat.

Sjukstuga

Har vi här...
Både dottern och jag är förkylda med hosta, sambon har dock klarat sig än så länge. Hoppas han klarar sig helt, sjuka karlar är ju nästan det ynkligaste som finns ;-)

Laddade upp med bromhexin och nässpary åt dottern

Min nya sminkväska


Det här är min nya sminkväska som jag har beställt från Nelly.com.
Praktiskt då det är olika genomskinliga fack så man kan sortera upp sminket.

Bilder från igår

Sambon ringde hem från jobbet i går och sa att jag skulle få leka skattjakt, men jag letade och letade, men letade för dåligt. Så han fick till slut avslöja specifikt vart jag skulle leta. Och så hittade jag detta paket invirat i en halsduk på hatthyllan!



Tack snälla sambon! Jag blev jätteglad!

Mysig dag


Detta fina smyckeset från snö of sweden fick jag av sambon igår! Hade på mig det hela dagen! Dagen blev precis som jag hade hoppats! I går förmiddag kollade jag o dottern på luciamorgon, som jag spelat in men inte hunnit se tidigare. Dottern satt som ett tänt ljus o jag blev rörd till tårar då sanna, shirley o sonja sjöng. Dottern blev så avslappnad av den vackra musiken så hon somnade en stund! Efter 4-tiden åkte vi o hämtade sambon. Kära sambon följde med mig på teknik-kedjorna då jag köpte netbook! Sen blev det en sväng förbi apoteket för att inhandla bromhexedin o nässpray åt dottern. Dagen avslutades med middag på china restaurang.

Ullsockar

Jag har ätnligen fått tag i ullsockar åt dottern, 30:-/par från Name it, beställde dem från Lilla mirakel
3 olika färger beställde jag:

Här kan man beställa dem

10 år! ♥

I dag har vi "hängt ihop" i 10 år jag och sambon! Otroligt egentligen vad mycket som jag hänt under dessa år... Vad mycket man är med om under 10 år, både upp och nedgångar. Det absolut bästa som har hänt är ju helt klart våran dotter som förgyller tillvaron för oss.

i morse möttes jag av ett paket på köksbordet:


Vad det var i paketet?


Dagiskläder

Jag börjar så sakta kitta upp dotterns garderob med dagis-plagg. Beställde detta söta fleece-set från nelly:


Sen har jag upptäckt att hon är i behov av mysbyxor om vi ska klara av att ha ombyte på dagis + mysbyxor att ha hemma. Så jag har gjort en stor beställning från Lindex, passade på då man fick 25% på hela köpet.

3 par mysbyxor, en mys-jacka, ett par fodrade brallor och ett par mockasiner blev det!

Glöggmys

Vi har just kommit hem från glöggmys hemma hos en familj som vi känner. Dottern har ätit gröt, borstat tänderna, tagit på pyjamasen och somnat sedan vi kom hem. I dag har jag postat julkorten + skickat paket till min farmor och farfar så du är det avklarat.

Denna söta pingvin fick dottern i julklapp utav sin söta kompis! Visst är den fin?

Så gulligt, för han hade valt den själv :-) Dumma oss som inte hade köpt någon julklapp till honom, nu får vi skämmas...

Så var det med den sömnen

Så var det med den sömnen... Dottern vaknade nyss, jag hann inte mycket. Hann dock beställa nya kalenderblad till min filofax. Nu funderar jag på att sätta mig och skriva julkorten så vi kan posta dem imorgon. Och så kanske sätta oss farmför teven och läsa lite i min tidning.

Rosa teknikprylar

Min älsklingsfärg är rosa, det är nog ingen som inte fattar det med tanke på att min mobil är rosa:

Och min kamera är också rosa:


Sen har jag även en rosa ipod:

Och nu funderar jag på att skaffa mig en Sony vaio mini laptop/netbook, i rosa såklart!

Ja, jag är nästan 30 år och rosa är favoritfärgen. Kanske lite töntigt kan en del tycka, men vaddå?! Vem ska egentligen bestämma vad jag ska tycka om? Visst det är kanske lite "bloggande-14is" över en rosa dator, men varför det egentligen? varför skulle rosa vara en töntigare färg och mindre vuxen än svart eller vitt? Varför skulle jag köpa någon annan färg då jag tycker att rosa helt klart är finast?

Tidig kväll

Nu har dottern somnat, hon somnade tidigt ikväll efter 2 dagar av sömstrul då hon har varit sjuk. Jag städade badrummet sedan hon samnat och nu har jag just gjort te och pepparkakor med tomteskum. Ska surfa lite på nätet och sen ska jag nog sätta mig i köket och läsa nya numret av Mama.

Har inte haft nån egen tid alls de senaste 2-3 dagarna då dottern har varit sjuk så nu ska jag andras ut lite är det tänkt. Hade tänkt åka och handla själv idag eftersom jag inte ville dra med en halvsjuk liten plutt till affären, men då sambon jobbat natt och behövde sova så fick hon ändå åka med. Hon var jätteduktigt trots att hon var sjuk, stackarn satt helt apatisk i vagnen till en början och sen blev hon lite gladare då hon fick en banan att äta. Jag racade genom hyllorna för att vi snabbt skulle kunna åka hem igen. Och en knapp timme senare så var vi hemma på parkeringen igen. 2 stora kassar och en trött och ledsen 20 månades som inte orkade gå. Fick peppa henne att gå eftersom jag inte hade någon möjlighet att bära henne, sen fick jag ringa så sambon kunde komma ner i porten och bära upp henne för alla trapporna. Å vad glad hon blev då hon fick se sin pappa!

Ringar

I dag har jag provat på att göra ringar, dessa är mina första:

Silverpläterade ringar.


Vänster: Ring med turkos berg-jade 14x10mm
Höger: Ring med röd korall 14x10mm


Ring med vit resin blomma.

Päls och åter päls

Som alla kanske redan vet nu så har jag fått en riktig hang-up på fuskpälsdetaljer denna vinter.

Fick hem min pälsväst från Ellos i förrgår, samt min stickade mössa med päls i från Rut mfl, samt möss och vantar från HM med pälsdetaljer på.

Och igår fann jag denna på rea hos Bubleroom för under 200:-


I förrgår suktade jag efter denna snygga pälsfilt på Lagarhaus:

Trött dag

I går var sambon min på 30 årsfest, men eftersom vi inte har något social nätverk här så kunde vi inte få tag i nån barnvakt så jag stannade hemma med dottern. När vi hade skutsat sambon igår kväll vid 19-tiden så somnade dottern i bilen och jag fick bära henne från parkeringen och upp i lägenheten, la henne på golvet och försökte få av overallen, allt gick superbra men då jag försökte få av fleecebyxorna hon hade under overallen utanpå pyjamasen så vaknade hon. Försökte ändå snabbt att få henne att somna om och tände inga lampor. Men förgäves, hon var vaken! Så jag fixade gröt åt henne och sen var det tandborstning och nattning. Efter drygt 1 timme sov hon, jag hamnade vid datorn och kom inte därifrån på 2 timmar, sen la jag mig i sängen och läste en bok och sen skulle jag somna. Just när jag skulle till att somna så vaknade dottern och fick flytta upp till min säng. I morse vaknade dottern runt 8:30, och hela rummet snurrade. Men vad har man för val? Det är bara till att palla sig upp, däckade i soffan och vi kollade på julkalendern, men då disneydax började kände jag att jag verkligen inte orkade mera, behövde bara sova, nuuu!!! Så jag gjorde nåt jag aldrig brukar göra, jag väckte sambon och sa att han fick ta över så jag åtminstonde skulle få sova en timme till. Strax efter 10 pallade jag mig upp ur sängen, men allt snurrade fortfarande och jag var tvungen att kräkas. Mådde pyton mest hela förmiddagen, och genomled den i väntan på att dottern skulle sova middag, då passade jag också på att sova, nästan 2 timmar blev det! Gud sån lyx! Det gjorde verkligen stor skillnad! Då vi vaknade strax före 15-tiden så duschade jag och så fixade jag fika och så satte vi oss i soffan jag och dottern och tittade på pippi långstrump. "Pippi", "Pippi", "Pippi" sa hon och stod och pekade på skåpet där vi har filmer. Så vi myste sen stund i soffan med pepparkakor och lussekatter och tittade på pippi. Men alla som har en nästan 2 åring vet hur länge de orkar sitta stilla och titta på nåt, nästan 15 minuter tror jag dottern satt stilla där i soffan med mig, hihi!

Kände mig helt färdig idag, har känt av detta länge och jag antar att det var kroppens sätt att säga i från, att nu har det gått för långt. Min sömn blir så upphackad i småbitar, även fast jag inget minns på morgonen så blir jag väckt av minsta lilla ljud så jag vaknar till några gånger varje natt. Så man kan säga att jag inte sovit en hel natt eller fått kliva upp då jag själv vaknat på ca 2 år. Jag har troligtvis sveriges mörkaste ringar under ögonen.

Nya berlocker på mitt ormlänksarmband


Nu börjar det bli fullt på mitt armband, måste nog snart investera i ett till för det finns fortfarande berlocker som jag vill ha :-)

Visitkort


Nu är dom här! Mina nya visitkort för mina smycken som jag gör.

Massor med paket


3 paket hämtade jag ut idag! Massor med julklappar innehåller dem!
Tur sambon var ledig annars hade jag inte fått med mig allt hem.

Favoritfilm

En av mina absouluta favoritfilmer genom tiderna är denna:

Jag har den sedan tidigare på vhs, men då vi inte har nån video-spelare utan kör enbart med dvd/blu-ray så har jag länge saknat denna film i min samling. Men nu slog jag till och beställde den från cdon. Underbara film! Ska se sen nån dag snart för den ger sån otrolig julkänsla.

Andra favoritfilmer jag har i min samling är dessa:


Värmade acessoarer

Varje vinter stör jag mig på att mina vantar har hål och att jag "bara" har en mössa. Och i år då det ska bli vargavinter, och redan är snor-kallt ute, så har jag slagit till på detta set från HM i 80% ull och 20% akryl med detaljer i fuskpäls.

Och sen kunde jag inte låta bli denna mössa från Rut mfl:

Känner att dessa kommer bli välanvända i vinter.

Bilderna har jag "lånat" från HM´s respektive Rut mfl´s hemsidor.

Dagisstart

Nu har vi fått dagisplats åt dottern, eller förskoleplats som det egentligen heter.
I mitten av januari börjar hon, och det är ju snart! Panik! Usch hur ska jag klara det! Får ångest bara jag tänker på att vara i från henne. Men nu funderar jag över vad som behövs i kläd-väg. Vill att hon ska ha speciella kläder på dagis och speciella hemma. Så nu vill jag få tag i bra kläder att ha på dagis, jag tänker lite så här:
  • Mysbyxor
  • Leggings
  • Mokasiner
  • Galonbyxor + jacka
  • Gummistövlar (ett par på dagis och ett par hemma?)
  • Vinterskor
  • Tröjor, enkla vanliga som man kan ha till mysbyxor
  • Jeans
  • Kofta
  • Fleecetröja (+fleecebyxor?)
  • Långkalsonger
  • Mysdress

Hur klär ni era dagis-barn?

RSS 2.0